XiaomiYleinen

Vahvistuiko Xiaomin ja Leican yhteistyö? MIUI-koodista löytyi ensimmäisiä todisteita

Xiaomi 12 Pro

Xiaomin on huhuttu aloittavan yhteistyön saksalaisen Leica-brändin kanssa, joka on panostanut kameroiden kehittämiseen jo vuosikymmeniä. Älypuhelinmarkkinoilla Leica tuli tutuksi yhteistyöstään kiinalaisen Huawein kanssa, jonka lippulaivapuhelimissa käytettiin useita vuosia Leica-brändäystä. Raporttien mukaan yhteistyö on päättynyt ja Leica on vaihtanut kumppania.

Odotettavasti Leica on löytänyt uuden kumppanin jälleen Kiinasta ja tällä kertaa kyseessä olisi Xiaomi. Huawein hankaluuksien jälkeen Xiaomi on nostattanut suosiotaan huimasti Euroopassa, jonka takia yhteistyö Leican ja Xiaomin välillä on varmasti mielenkiintoinen vaihtoehto saksalaisbrändille. Yhteistyö on ollut vasta huhujen tasolla, mutta nyt tiedoille on saatu myös hieman vahvistusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miuipolska-sivusto on tehnyt löydön MIUI-käyttöliittymän koodista, jossa on viittauksia mahdollisiin Zeiss-ominaisuuksiin. Leica-nimi on löytynyt kiinalaisen Gallery Editor -sovelluksen uusimmasta 0.7.5-versiosta. Koodissa on muutamia merkkijonoja, joissa on viittauksia erilaisiin suodattimiin.

Suodattamia näyttää olevan ainakin ”Leica Monochrom”, ”Leica Monochrom HC”, ”Leica Natural” ja ”Leica Vivid”. Näiden perusteella voidaan todeta Xiaomin tekevän yhteistyötä Leican kanssa ja tuovan erilaisia Leican perinteisiä kuvausfilttereitä osaksi puhelimia. Koska suodattimet ovat löytyneet galleriasta, niin niitä voitaneen käyttää ainakin kuvien ja videoiden muokkaamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nämä löydökset antavat jo enemmän pohjaa Xiaomin ja Leican huhutulle yhteistyölle. Toistaiseksi koodirivejä tarkempaa tietoa yhteistyöstä ei ole. Nähtävästi ainakin aluksi yhteistyö voisi olla enemmän ohjelmistollisia toteutuksia, kuten kuvien värimaailman taltiointia, erilaisia filttereitä ja muita yksinkertaisia optimointeja. Yhteistyö voi olla myös paljon muuta, mutta siitä kuultaneen enemmän myöhemmin.

Xiaomi tai Leica eivät ole vielä vahvistaneet yhteistyötään, mutta sitä voitaneen odottaa pian. Xiaomilta on huhuttu toukokuun aikana julkaistavaksi uutta Xiaomi 12 Ultra -puhelinta, joka saattaisi olla ensimmäinen yhteistyön tuloksena syntynyt puhelin. Xiaomi 12 Ultran on huhuttu keskittyvän lippulaivatason kameraominaisuuksiin ja tuoreimpien tekniikoiden esittelyyn.

Lähde: Miuipolska.pl (puolaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi