SamsungYleinen

Samsung saa 6,4 miljardin dollarin tuen Yhdysvaltoihin suuntautuviin siruinvestointeihin

Exynos 1380

Yhdysvaltojen hallitus on myöntänyt Samsungille 6,4 miljardin dollarin avustukset Texasiin suunniteltuihin sirutehtaisiin. Yhdysvaltojen antama rahoitus on myönnetty CHIPS- ja Science -säädöksen nojalla. 

Avustuksilla Yhdysvallat haluaa saada hajautettua sirutuotantoa omalle maaperälleen riskialttiista Aasiasta. Aiemmin Bidenin hallinto on ilmoittanut myös taiwanilainen TSMC:n sekä Intelin saavan tukia investoidakseen sirutuotantoa Yhdysvaltoihin. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2022 Yhdysvalloissa perustettu CHIPS and Science Act -laki kannustaa sirutuottajia sijoittamaan sirutuotantoa Yhdysvaltoihin ja on vaikuttanut Intelin, Samsungin ja TSMC:n kaltaisiin suuryrityksiin, sillä yhteensä he ovat luvanneet investoida Yhdysvaltoihin miltei 210 miljardin dollarin edestä. 

Eriteltynä yrityksien lupaamat investoinnit näyttäisivät seuraavanlaisilta: 

  • Intel: yli 100 miljardia dollaria 
  • Samsung: pyrkimykset 44 miljardin dollarin investointeihin 
  • TSMC: 65 miljardia dollaria 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungilla on suunnitelmana perustaa Texasin Tayloriin kaksi sirutehdasta, jonka yhteyteen rakennetaan myös tutkimuskeskus sekä pakkaamo. Samsung laajentanee myös nykyistä Austinissa sijaitsevaa sirutehdasta. 

Yhdysvaltojen hallinnon kauppaministeri Gina Ramondon on kommentoinut Samsungin saamien avustusten jälkeen, että valtion investoinnit lisäävät sirutuotantoa esimerkiksi ilmailu-, puolustus- ja autoteollisuudelle. Raimondo kommentoi tulevia investointeja seuraavasti: ”Se vie meidät kohti tavoitettamme tuottaa 20 prosenttia maailman johtavista siruista Yhdysvalloissa vuosikymmenen loppuun mennessä.” 

Lähde: AndroidHeadlines 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung