SamsungYleinen

Samsung saattaa julkaista Galaxy A51 -puhelimen myöskin 5G-versiona

Samsung Galaxy A51

Samsung julkaisi Galaxy A51 -puhelimen jo valikoiduilla markkinoilla joulukuussa, mutta laajempi myynti alkaa vasta tammikuun aikana. Muun muassa Suomessa Galaxy A51 on tulossa myyntiin 31. tammikuuta. Kyseessä on Samsungin tuorein keskihintaluokan älypuhelin, joka tarjoaa silti mielenkiintoisia ominaisuuksia omassa hintaluokassaan.

Vaikka Galaxy A51 julkaistiin globaalisti 4G-puhelimena, niin Samsung saattaa suunnitella laitteesta myös erillistä 5G-versiota. Sammobile.com -sivuston lähteiden mukaan puhelimen SM-A516N -mallikoodia kantava versio olisi varusteltuna 5G-tuella sekä suunnattu erityisesti Samsungin kotimarkkinoille Koreaan.

Aikaisemmin myöskin Galaxy A71 -puhelimen on odotettu tulevan tarjolle Kiinassa 5G-versiona, mutta Euroopassa laitteessa on vain 4G-tuki. Jos Galaxy A51 tulee saamaan 5G-tuen, niin kyseessä saattaa olla Samsungin yksi tämän vuoden edullisimmista 5G-puhelimista. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten Samsung aikoo toteuttaa Galaxy A51 -puhelimen 5G-yhteyden, sillä puhelimessa käytettävä Exynos 9611 ei virallisesti tue 5G-yhteyksiä. Todennäköisesti Samsung joutuu vaihtamaan järjestelmäpiiriä kokonaan esimerkiksi Exynos 980 -versioon tai jopa MediaTekin uusiin Dimensity 1000 5G- tai 800 5G -piireihin, jotka on tarkoitettu keskihintaisiin älypuhelimiin.

Suomessa Galaxy A51 -puhelin maksaa 379 euroa ja se tarjoaa muun muassa 6,5 tuuman AMOLED-näytön, 48 megapikselin neloiskameran sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisätietoja puhelimesta voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme. Nyt huhuttua Galaxy A51 5G -versiota tuskin tullaan näkemään Suomen markkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung