AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi Mi A2 sai virallisen Android 10 -päivityksen

Xiaomi Mi A2

Xiaomi on jo muutaman vuoden ajan ylläpitänyt omaa Android One -mallistoaan, johon on julkaistu vuosittain ainakin yksi uusi puhelin. Xiaomi on aloittanut viikonlopun aikana jakamaan Googlen tuoreinta Android 10 -päivitystä yhtiön vuonna 2018 julkaisemalle Mi A2 -puhelimelle, joka julkaistiin alun perin Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmäversiolla.

Päivityksen koko on Mi A2 -puhelimelle noin 1,3 gigatavua, joten kyseessä on kohtalaisen suuri päivitys. Xiaomi on laittanut päivityksen mukaan myöskin Googlen joulukuussa 2019 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Android 10 tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia sekä muutoksia vanhaan käyttöliittymään. Google on lisännyt käyttöjärjestelmään nyt livekuvatekstityksen, parannetun älykkään vastauksen sekä täysin uuden eleisiin pohjautuvan navigointityyliin. Yksi Android 10:n suurimmista uudistuksista on tumma teema, joka mahdollistaa muun muassa akun pidemmän käyttöiän. Lisäksi tumma teema on käyttöliittymän ohella myöskin tuettuna monissa Googlen omissa sovelluksissa, kuten kalenterissa, Gmailissa ja Google Mapsissa.

Google on myöskin parantanut tietoturvaa ja yksityisyyden hallintaa. Android 10:ssä on uusia, älykkäämpiä säätömahdollisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi päättää miten ja milloin laitteen tietoja jaetaan. Android 10:ssä on myöskin uusi Google Play -järjestelmäpäivitykset, jonka avulla Google voi lähettää korjauksia puhelimiin Google Playn kautta. Tarkemmin Android 10 -päivityksen uusiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa laajemmasta aihetta käsittelevästä artikkelistamme.

Päivitys tullaan jakamaan Mi A2 -puhelimelle todennäköisesti hieman porrastetusti, joten kaikille puhelimille Android 10 ei todennäköisesti ole heti ladattavissa. Päivityksen saatavuuden voi kuitenkin tarkistaa jo nyt asetuksien kautta.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android