SamsungYleinen

Samsung toi vihdoin saumattomat päivitykset älypuhelimiinsa – ensimmäisenä Galaxy A55 5G -mallissa

Samsungin logo

Google julkisti Android-käyttöjärjestelmään saumattomat päivitykset (Seamless Updates) jo vuonna 2016, jonka jälkeen sitä on käytetty monien valmistajien toimesta. Valitettavasti yksi ominaisuutta vältelleistä on ollut Samsung, mutta jo vuonna 2022 yhtiö kuitenkin kertoi työskentelevänsä saumattomien päivityksien parissa.

Kahdeksan vuotta alkuperäisen julkaisun jälkeen Samsung on nyt ottanut käyttöön saumattomat päivitykset ensimmäisessä puhelimessaan. Hiljattain markkinoille tuotu Galaxy A55 5G saa luvan olla ensimmäinen Samsung-puhelin, joka tukee saumattomia päivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A55 5G on saanut uuden päivityksen, joka sisältää maaliskuun 2024 tietoturvakorjaukset, jossa saumattomat päivitykset ovat nyt mukana. Päivitysnäkymässä käyttäjä näkee nyt kaksi viestiä kerralla, jotka ovat ”ladataan ja asennettaan…” sekä ”varmistus”.

Google kehittämä Seamless Updates -mekanismi eliminoi perinteisen OTA-päivitysmekanismin ongelmat. Samsungilla päivityksien asentaminen on yleisesti pitkä prosessi, jossa puhelinta ei voida käyttää samaan aikaan. Puhelin käynnistetään erilliseen päivitysympäristöön, joten laitteen käyttäminen ei ole mahdollista 10-20 minuuttiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seamless Updates -mekanismissa OTA-päivitykset ladataan ja otetaan käyttöön taustalla Androidin ollessa käynnissä. Tämän jälkeen puhelin vaatii vain nopean uudelleen käynnistämisen, jonka jälkeen uusin päivitys otetaan käyttöön.

Mekanismilla on muitakin vahvuuksia, sillä käyttäjät voivat keskeyttää tai jatkaa päivityksiä eri tilanteiden mukaan. Lisäksi siinä on sisäänrakennettuna vikasuojaus viallisille OTA-päivityksille, mikä mahdollistaa käyttöjärjestelmän päivityksen tehokkaan palauttamisen, jos päivitys lopettaa käyttöjärjestelmän käynnistymisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, mitkä Samsung-puhelimet tulevat tukemaan saumattomia päivityksiä seuraavaksi. Todennäköisesti sitä ei saada päivityksenä vanhempiin malleihin, sillä se täytyy konfiguroida laitteeseen jo tehtaalla.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung