SamsungYleinen

Samsung vahvisti: Galaxy Fold on valmis julkaistavaksi syyskuussa

Samsung on tänään vahvistanut, että helmikuussa julkaistu taittuvanäyttöinen Galaxy Fold on vihdoin tulossa myyntiin syyskuun aikana. Puhelimen myynnin piti alkaa monilla markkina-alueilla jo toukokuussa, mutta laatuongelmien takia Samsung päätti lykätä julkaisua useilla kuukausilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeisien kuukausien aikana Samsung on tehnyt puhelimeen lukuisia muutoksia, joiden pitäisi parantaa tuotteen kestävyyttä. Esimerkiksi taittuvan näytön suojakerros on viety nyt kokonaisuudessaan näytön reunoille asti, jonka ansiosta sitä ei ole enää helppoa irrottaa. Samsung on laittanut puhelimeen myös lisäsuojia, jotka suojaavat paremmin muun muassa pölyltä, jonka ei pitäisi enää päästä laitteen sisälle.

Puhelimen saranaan on laitettu lisäsuoja.

Samsung on laittanut puhelimen saranan ylä- ja alaosiin vahvistetut suojat, jonka lisäksi näytön alapuolelle on lisätty metallikerroksia näytön suojauksen parantamiseksi. Samsung on myös kertonut pienentäneensä puhelimen saranan ja rungon välistä tilaa. Rakenteellisien muutoksien lisäksi Samsung kertoo myös tehneensä jatkuvasti parannuksia palveluiden ja sovelluksien toimivuuteen ainutlaatuisella taitettavalla käyttöliittymällä.

Tiedotteen mukaan Samsung suorittaa vielä lopputestejä saadakseen Galaxy Foldin kuluttajien saataville syyskuusta lähtien valikoiduilla markkina-alueilla. Samsung on luvannut vahvistaa tarkemman saatavuuden markkinakohtaisesti lähempänä julkaisua.

Avattuna Samsung Galaxy Foldin päänäyttö on 7,3 tuuman Infinity Flex -näyttö, joka hyödyntää Dynamic AMOLED -tekniikkaa. Näytön laatu on QXGA+ -tasoa ja sen kuvasuhde on 4.2:3. Taitettuna laitteen kannessa sijaitseva etunäyttö on kooltaan 4,6 tuumaa ja se hyödyntää Super AMOLED -tekniikkaa. Näyttö on HD+ -tasoa ja siinä on 21:9-kuvasuhde. Avattuna laite tukee kolmen sovelluksen käyttämistä samanaikaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallennustilaa laitteessa on 512 gigatavua, jonka tukena on 12 gigatavua RAM-muistia. Galaxy Fold tukee ensimmäisenä maailmassa UFS 3.0 -standardia. Laite saa tehonsa viimeisimmän sukupolven suorittimesta. Galaxy Foldin akku on jaettu kahteen osaan, ja yhteensä ne ovat kooltaan 4380 milliampeerituntia.

Keväällä Samsung kertoi Galaxy Foldin suositushinnaksi 2100 euroa.

Lähde: Samsungin lehdistötiedote, AllAboutSamsung (kuvat)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung