SamsungYleinen

Samsung vahvisti: Odotetut Galaxy A55 5G- ja Galaxy A35 5G -puhelimet julkaistaan 11. maaliskuuta – Tällaisia ovat tulevat hittipuhelimet

Samsung on vahvistanut julkistavansa hyvin pian uudet Galaxy A -sarjan kärkipuhelimet, jotka ovat Galaxy A55 5G sekä Galaxy A35 5G. Kyseessä ovat uutuusversiot hittipuhelimista, sillä erityisesti Galaxy A5x -puhelimet ovat olleet suomalaisten suosiossa viime vuosina.

Julkistus tapahtuu 11. maaliskuuta, eli ensi viikon maanantaina. Toistaiseksi vahvistus on saatu vain Intian markkinoiden osalta, mutta odotettavasti Galaxy A55 5G- ja Galaxy A35 5G -puhelimet saadaan samaan aikaan myös Eurooppaan. Samsung on lisäksi vahvistanut uutuuksien saavan ikonisen premium-viimeistelyn, paremman hämäräkuvauksen, Knox-tuen sekä 4 + 5 vuoden päivityslupauksen.

Mitään suuria yllätyksiä Samsungilla ei kuitenkaan ole tarjottavanaan, sillä puhelimet ovat vuotaneet jo useaan kertaan viime viikkoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy A35 5G:n tarkat tekniset tiedot.

Galaxy A35 5G on saamassa Samsungille tyypillisen muotoilun, jossa on panostettu tällä kertaa kestävyyteen. Takaosa on nyt lasia ja Samsung hyödyntää nyt Gorilla Glass Victus+ -lasia laitteen molemmilla puolilla. IP67-luokituksen mukainen vedenkestävyys on jälleen mukana. Väriversioita on tarjolla kolme, jotka ovat sininen Awesome Iceblue, tumma Awesome Navy sekä violetti Awesome Lilac. Odotettavasti myös muita värejä on tulossa.

Puhelin on saamassa myös 6,6 tuuman kokoisen Super AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 1650 nitin maksimikirkkaus. Näyttö yltää korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuuteen ja siinä on sinisenvalon suodatin.

Tehoista vastaa Exynos 1380 -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu 5 nanometrin prosessilla. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua. Muistikortilla tallennustilaa saa parhaimmillaan yhden teratavun verran lisää. Samsung kertoo tuoneensa puhelimeen myös aikaisempaa suuramman höyrykammion jäähdytyksen parantamiseksi.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 25 watin teholla langallisesti. Langaton lataus ei ole tuettuna. Galaxy A35 5G:n kerrotaan tukevan myös stereoäänentoistoa, joka on Dolby Atmos -viritetty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy A35 5G / Kuva: Android Headlines

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen pääkamera, jossa on f/1.8-aukko, automaattitarkennus sekä optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista on 8 megapikselin ultralaajakulmasensori, jossa on f/2.2-aukko. Kolmas on 5 megapikselin makrokamera f/2.4-aukolla. Etuosassa on 13 megapikselin selfiekamera f/2.2-aukolla.

Käyttöjärjestelmänä on Googlen tuorein Android 14, jonka päällä on One UI 6. Samsung lupaa Galaxy A35 5G:n saavan 4 vuoden ajan Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Samsung tuo puhelimeen myös Galaxy S24 -puhelimista tuttuja AI-ominaisuuksia. Näitä ovat muun muassa objektin poisto, Image Remaster sekä Shot Suggestion.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy A35 5G vrt. Galaxy A34 5G.

Galaxy A35 5G:n suurimmat uudistukset verrattuna edeltäjään ovat listattuna myös erikseen. Käytössä on nyt Samsungin oma piiri MediaTekin piirin sijasta. Samsungin mukaan se tarjoaa 81 prosenttia paremman tekoälysuorituskyvyn, 15 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn sekä 18 prosenttia paremman CPU-suorituskyvyn.

Lisäksi tuettuna on nyt Wi-Fi 6 aikaisemman Wi-Fi 5:n sijasta. Samsung on saanut mukaan paremmat valmistusmateriaalit ja näytön kirkkaus on parantunut. Näytöstä on poistettu myös lovi, ja se on korvattu kamerareiällä. Pääkamera on päivittynyt hieman paremmaksi. Galaxy A35 5G:n mitoiksi on kerrottu 161,7 x 78,0 x 8,2 millimetriä ja painoksi 209 grammaa.

Samsung Galaxy A55 5G

Vastaavat tiedot ovat vuotaneet myös Galaxy A55 5G -puhelimesta. Muotoilu on pysynyt ennallaan, mutta nyt pitkästä aikaa Galaxy A -sarjaan saadaan metallinen kehys ja lasipinnat. Samsung hyödyntää taka- ja etuosassa Gorilla Glass Victus+ -lasiversiota. Rakenne on myös IP67-luokiteltu. Väriversioita on ainakin kaksi, jotka ovat sininen Awesome Iceblue sekä musta Awesome Navy.

Puhelin on saamassa myös 6,6 tuuman kokoisen Super AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 1650 nitin maksimikirkkaus. Näyttö yltää korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuuteen ja siinä on sinisenvalon suodatin.

Samsung Galaxy A55 5G:n tarkat tekniset tiedot.

Tehoista vastaa Exynos 1480 -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu 4 nanometrin prosessilla. RAM-muistia on 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua. Muistikortilla tallennustilaa saa parhaimmillaan yhden teratavun verran lisää. Samsung kertoo tuoneensa puhelimeen myös aikaisempaa suuramman höyrykammion jäähdytyksen parantamiseksi. Puhelimeen on tuotu lisäksi eSIM-tuki.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 25 watin teholla langallisesti. Langaton lataus ei ole tuettuna. Galaxy A55 5G:n kerrotaan tukevan myös stereoäänentoistoa, joka on Dolby Atmos -viritetty.

Samsung Galaxy A55 5G / Kuva: Evan Blass

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen pääkamera, jossa on f/1.8-aukko, automaattitarkennus sekä optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista on 12 megapikselin ultralaajakulmasensori, jossa on f/2.2-aukko. Kolmas on 5 megapikselin makrokamera f/2.4-aukolla. Etuosassa on 32 megapikselin selfiekamera f/2.2-aukolla.

Käyttöjärjestelmänä on Googlen tuorein Android 14, jonka päällä on One UI 6. Samsung lupaa Galaxy A55 5G:n saavan 4 vuoden ajan Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Samsung tuo puhelimeen myös Galaxy S24 -puhelimista tuttuja AI-ominaisuuksia.

Samsung Galaxy A55 5G vrt. Galaxy A54 5G.

Vuotaneet materiaalit myös paljastavat Galaxy A55 5G:n suurimmat uudistukset verrattuna Galaxy A54 5G -malliin. Järjestelmäpiiri takaa nyt jopa 167 prosenttia paremman tekoälysuorituskyvyn, 32 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn sekä 15 prosenttia paremman CPU-suorituskyvyn. RAM-muistin määrä on myös kasvanut 12 gigatavuun.

Merkittävä uudistus on metallinen kehys muovisen sijasta sekä Gorilla Glass 5:n vaihtuminen Gorilla Glass Victus+ -versioon. Samsung on saanut mukaan myös suuremman näytön, jossa on korkeampi virkistystaajuus. Vuoto paljastaa Galaxy A55 5G:n mitoiksi 161,1 x 77,4 x 8,2 millimetriä ja painoksi 213 grammaa.

Jos tiedot pitävät paikkansa, niin Galaxy A55 5G tulisi myyntiin Euroopassa maaliskuussa 449 euron lähtöhinnalla. Vastaavasti Galaxy A35 5G:n lähtöhinta olisi noin 389 euroa.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Harmi, että näytön koko kasvaa, 6.4 tuumaa olisi ollut edelleen suhteellisen ok koko yhä edelleen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung