SamsungYleinen

Samsung yliarvioinut tämän vuoden myynnin – varastoissa makaa kymmeniä miljoonia älypuhelimia

Samsung Galaxy A23 4G

Eteläkorealainen sivusto TheElec on saanut selville, että Samsungilla on noin 50 miljoonaa myymätöntä älypuhelinta jakelijoiden varastoissa. Lähteiden mukaan suurin osa varastoissa olevista malleista on Samsungin keskihintaisia Galaxy A -sarjan älypuhelimia, mutta myös esimerkiksi Galaxy S22 -sarjaa varastoista löytyy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on tiedetty tavoittelevan kuluvalle vuodelle noin 270 miljoonan älypuhelin toimitusta, joten varastoissa makaava määrä vastaa noin 18% Samsungin tavoitteista tälle vuodelle. Samsung on siis arvioinut toimitusmäärät reilusti yläkanttiin, sillä yleensä valmistajilla on laitteita varastoissa arvioiden mukaan noin 10% arvioitua myyntimäärää enemmän.

Lähteiden mukaan Samsung oli tammi-helmikuussa valmistanut noin 20 miljoonaa älypuhelinta kuukaudessa, mutta pudottanut toukokuuhun mennessä tuotannon määrän 10 miljoonaan älypuhelimeen heikentyneen kysynnän seurauksena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kysyntään on vaikuttanut varmasti ympäri maailman kasvava inflaatio, joka on seurausta muun muassa Ukrainassa käynnissä olevasta sodasta.

Uutisoimme jo aikaisemmin tutkimusyhtiö Counterpointin tietoihin perustuen, että älypuhelinmarkkinat ovat laskussa ja esimerkiksi juuri Samsungin toimitusmäärät ovat pudonneet Euroopassa 16 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen.

Lähde: The Elec

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung