SamsungYleinen

Samsungilta tulossa todellinen haastaja kiinalaispuhelimille – Galaxy S20 Fan Edition esillä vuotokuvissa kuudessa pirteässä väriversiossa

Samsungin tiedetään valmistelevan Galaxy S20 Fan Edition -puhelimen julkaisua lähitulevaisuudessa, sillä puhelimesta on kuultu jo aikaisemmin huhuja sekä nähty vuotokuvia. Tällä kertaa tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut tarkkoja tuotekuvia kyseisestä puhelimesta, joissa laite on esillä kuudessa erittäin pirteässä väriversiossa.

Kuvissa nähtävät väriversiot ovat sininen, punainen, oranssi, valkoinen, vihreä ja vaaleanpunainen. Mitään kovin uutta kuvat eivät enää pääse vahvistamaan, sillä Galaxy S20 Fan Edition on nähty jo aikaisemminkin vuotokuvissa. Laitteen etuosassa on iso näyttöpaneeli, jonka yläreunasta löytyy etukameraa varten tehty reikä. Takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Galaxy S20 Fan Editionin oikeassa kyljessä nähdään virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Kuvat vahvistavat myös, että Galaxy S20 Fan Editionin kehys on valmistettu kiiltävästä alumiinista, kun taasen takaosa on suurella todennäköisyydellä mattapintaista muovia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin vuotaneiden tietojen mukaan Galaxy S20 Fan Edition saattaisi olla varusteltuna Qualcommin Snapdragon 865 -järjestelmäpiirillä, johon on yhdistettynä myös 5G-modeemi. Lisäksi mahdollisesti saataville on tulossa myös Exynos 990 -järjestelmäpiiriin perustuva versio. RAM-muistia puhelimeen odotetaan 6 tai 8 gigatavua, ja sisäistä tallennustilaa on korkeintaan 512 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä tiedetään toimivan Android 10, jonka päällä hyrrää One UI 2.5 -käyttöliittymä. Akunkeston pitäisi olla 4500 milliampeeritunnin varassa.

Takaosan kameran on arveltu koostuvan 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 3x optiseen zoomaukseen kykenevästä 8 megapikselin telekamerasta. Etuosassa on huhujen mukaan 32 megapikselin selfiekamera. Galaxy S20 Fan Edition -puhelimeen odotetaan myös 6,4 tuuman suuruista 120 hertsin näyttöä sekä IP68-luokituksen mukaista pölyn- ja vedenkestävyyttä.

Galaxy S20 Fan Edition tulee olemaan Samsungin edullisemman hintapisteen huippupuhelin, jonka hinnoittelu asettuu alle 700 euroon. Samsung pyrkii haastamaan kiinalaispuhelimet, jotka tarjoavat usein edullisemmassa hintapisteessä selvästi parempia teknisiä ominaisuuksia. Toistaiseksi ei ole kovin tarkkaan tiedossa, milloin Samsung voisi puhelimen julkaista, mutta siihen ei pitäisi enää kovin kauaa mennä.

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

7 Kommenttia

 1. Ei ole todellakaan kiinalaispuhelinten haastaja, jos ei ole kuulokeliitäntää tai muistikortti-paikkaa.

  1. Mitä niillä tekee?

  2. Toki jos haluaa muistikorttipaikan tai kuulokeliitännän, mikäpä siinä, ostaa sellaisen puhelimen.
   Kuulokeliitännästä niin tiedä, mutta ainakin itsellä on käytössä OneDrive 5 teran tallennustilalla, hyvin sopii videot sinne metsä ja kala reissuillta. Kaikki kuvat synkronoituvat sitten suoraan tietokoneelle ja sieltä ulkoiselle kovalevylle vielä varmuudeksi.
   Eli itselle kävisi myöskin puhelin ilman muistikorttipaikkaa.

 2. Sitähän sä voit ihan miettiä, siis jos vaan osaat. ⬆️

 3. Samsunghan julkaisi (osin hieman) kalliimmat Galaxy S20 -mallit, Ultra-mallia myöten, Euroopassa Exynos 990 -järjestelmäpiirillä, joten olisi tosi outoa tuotepositiointia siltä Euroopassa, jos se julkaisisi tuon uutisoidun edullisemman mallin hitusen tehokkaammalla Qualcommin Snapdragon 865 -järjestelmäpiirillä, jolloin se söisi eittämättä kalliimpien mallien myyntiä (koska osa sovelluksista on paremmin optimoitu Snapdragoneille).

  Galaxy S20 Fan Edition -puhelimessa vaikuttaa olevan heikompi takakamerasetti (12+12+8), kuin mitä on 12+12+12 megapikselisen takakameran Samsung Galaxy Note 10 Litessä, jota on myyty alle 500 eurolla jo (tosin siinä ei ole 5G:tä). Kameravarustelu Galaxy S20 Fan Edition -puhelimessa ei kylläkään kuulosta 700 euron pintaan olevassa hintaluokassaan ihan pärjäävän kiinalaisfirmojen puhelimille – paitsi kiinalaisviranomaiskytkyepäilyjen torjunnassa.

  IP68-luokituksen mukaista pölyn- ja vedenkestävyys on hyvä ominaisuus.

  1. Mitkä siellä olisi mielestäsi 700 euron hintaluokassa olevat kiinalaiset kameravarustelultaan paremmat puhelimet?

   1. Tekisivät pienempiä luureja näistä androideista.Ovat kohta tabletin kokosia raahattavia repulla kannettavia… 5 tuuman näyttö riittäs hyvin 🙄

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung