SamsungYleinen

Samsungin huippupuhelimet eivät mene kaupaksi – Galaxy S21 -puhelimien myynti ennätyshidasta

Samsung Galaxy S21 -malliston puhelimet ovat eteläkorealaisjätin tärkein lippulaivamallisto tänä vuonna, sillä Galaxy Note -puhelimia ei ole loppuvuodesta tulossa. Tuoreet raportit kertovat kuitenkin Galaxy S21 -puhelimien myynnin takkuavan ja olevan selvästi hitaampaa kuin aikaisempien Galaxy S -huippupuhelimien.

Eteläkorealaisen raportin mukaan Galaxy S21 -puhelimien ensimmäisen kuuden kuukauden myynti on ollut vain 13,5 miljoonaa kappaletta, joka on selvästi vähemmän kuin aikaisemmin. Viime vuosien Galaxy S20- ja Galaxy S10 -sarjan puhelimien myyntiin verrattuna uusien puhelimien myynti laski 20 ja 47 prosenttia, kun verrataan samaiseen kuuden kuukauden myyntiin. Esimerkiksi Galaxy S10 -puhelimia on raportoitu menneen kaupaksi ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 37 miljoonaa kappaletta, joten eroa on selvästi havaittavissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo viime vuonna Samsung koki pettymyksen Galaxy S20 -puhelimien kanssa, sillä niitä myytiin vuositasolla vain 28 miljoonaa kappaletta. Galaxy S20 -puhelimien myynti oli Galaxy S -sarjan historian huonoin, mutta Galaxy S21 -puhelimet saattavat kirjoittaa historiankirjoihin jälleen uuden alhaisimman lukeman. Samsung toi tänä vuonna Galaxy S21 -puhelimet kuukautta normaalia aikaisemmin markkinoille ja samalla myös hinta oli edullisempi kuin aikaisemmin, mutta nähtävästi nämäkään muutokset strategiassa eivät lisänneet puhelimien myyntiä.

Viime vuosina Galaxy S -puhelimissa on nähty eri markkina-alueilla hieman eri järjestelmäpiirejä, sillä Samsung on hyödyntänyt omaa Exynos-piiriään sekä Qualcommin kehittämää Snapdragon-piiriä laitteissaan. Joka kerta Snapdragon-piiriin perustuvat mallit ovat olleet muutamalla osa-alueella parempia kuin Exynos-versiot, mutta nähtävästi muutosta on ensi vuonna luvassa. Galaxy S22 -puhelimiin odotetaan uutta Exynos 2200 -järjestelmäpiiriä, jossa grafiikkasuorituskykyyn on panostettu yhteistyössä AMD:n kanssa.

Viime aikoina raportit ovat kertoneet kiinalaisen Xiaomin onnistuneen nousemaan globaaleilla älypuhelinmarkkinoilla jo hyvin lähelle Samsungia, sijoittuen toiselle sijalle. Lisäksi Xiaomi pystyi toimittamaan jo Euroopassa enemmän älypuhelimia kuin Samsung vuoden toisen neljänneksen aikana.

Lähde: Businesspost.co.kr (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Puhelimessa ei ole kuulokeliitäntään ja akun kesto on liian lyhyt tehokäytössä. Pienempi koko ja kuulokeliitäntä olisi plussaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung