XiaomiYleinen

Xiaomi nousi ensimmäistä kertaa maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi – ohitti Applen reilusti

Tutkimusyhtiö Canalys on julkaissut tietojaan kuluvan vuoden toisen neljänneksen älypuhelintoimituksista. Canalys kertoo älypuhelintoimituksien kasvaneen 12 prosentilla. Toisella neljänneksellä erityisesti kiinalainen Xiaomi pystyi nostamaan päätään globaalisti ja pääsi ensimmäistä kertaa koskaan maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistaksi puhelimien toimituksia mitattaessa.

Uusimpien tietojen mukaan huhti-kesäkuussa Samsung pystyi pitämään ykköspaikkansa maailman johtavana älypuhelinvalmistajana 19 prosentin markkinaosuudellaan. Vuositasolla Samsung pystyi kasvattamaan toimituksiaan 15 prosentilla. Toiseksi ylsi ensimmäistä kertaa Xiaomi, jonka markkinaosuus oli 17 prosenttia. Xiaomi pystyi kasvattamaan toimituksiaan 83 prosentilla verrattuna vuotta aikaisempaan. Kolmanneksi suurin valmistaja oli Apple, jonka markkinaosuus jäi 14 prosenttiin. Myös Apple nautti vuositasolla pienestä yhden prosentin kasvusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen jälkeen neljässija päätyi Oppolle 10 prosentin markkinaosuudella ja Vivo nappasi 10 prosentin markkinaosuudella viidennen sijoituksen. Oppo pystyi kasvattamaan toimituksiaan 28 prosentilla ja Vivo vastaavasti 27 prosentilla verrattuna vuotta aikaisempaan.

”Xiaomi kasvattaa liiketoimintaansa ulkomailla nopeasti. Esimerkiksi Latinalaisessa Amerikassa toimitukset kasvoivat 300 prosenttia, Afrikassa 150 prosenttia ja Länsi-Euroopassa 50 prosenttia. Verrattuna Samsungiin ja Appleen, sen (Xiaomin) keskimääräinen myyntihinta on noin 40 ja 75 prosenttia halvempi. Xiaomin tärkein prioriteetti tänä vuonna on kasvattaa huippuluokan laitteidensa, kuten Mi 11 Ultran myyntiä”, kommentoi Canalysin tutkimusjohtaja Ben Stanton.

Verrattuna vuoden alkuun, eli tammi-maaliskuuhun, Canalysin tietojen mukaan Xiaomi oli vielä kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja 14 prosentin markkinaosuudella. Xiaomi on pystynyt kasvattamaan toimituksiaan selvästi myös verrattuna edeltävään vuosineljänteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Lähde: Canalys

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

  1. Minulla on Xiaomin Redmi 9A. Miksi maksaa satoja euroja älypuhelimesta, kun vastaavan laadun saa Xiaomin 69 eurolla? Tässä syy Xiaomin voittokululle maailmalla. Apple on liian kallis, yläluokan ja rikkaiden tuote.

  2. HMD Nokia 8.3 5G ajaa asiansa. Periaatteesta ei kiinalaisia yhtioitä tueta (valmistettakoon vaikka missä), Samppa ja Omena tosiaan hinnoitelleet itsensä pihalle.

  3. No sitähän sä just teet et tuot Kiinaa kun sattumoisin nuo Nokian puhelimet valmistetaan siellä kaikki.

  4. Ei ole Samsungin veroista laadussa. Hyvä jos jollekin kelpaa halppis kiinakama. Speksejä ei kannata lukea, laatu ratkaisee.

    1. Olet oikeassa, ei ole huononpaa laatua.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi