QualcommYleinen

Samsungin käyttämä parempi Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri tulossa myös muiden valmistajien saataville

Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy

Samsung on saanut nähtävästi noin puolen vuoden mittaisen yksinoikeuden parempaan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiriin, joka on tunnettu nimellä Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Nyt yksinoikeus on loppumassa, sillä raportit kertovat muiden valmistajien saavan myös kyseisen piirin käyttöönsä.

Weibosta tunnetuksi tullut vuotaja Digital Chat Station väittää Samsungin niin sanotun ”monopolin” Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy -järjestelmäpiirin osalta olevan ohi. Tämän myötä järjestelmäpiiri on myös muiden valmistajien saatavilla. Todennäköisesti sama piiri tullaan tuntemaan muiden valmistajien kohdalla nimellä Snapdragon 8+ Gen 2.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole tietoja siitä, mitkä valmistajat tulevat käyttämään järjestelmäpiiriä. Odotettavasti piiri nähtäisiin ainakin Xiaomin ja OnePlussan puhelimissa, jonka lisäksi Asus voisi olla myös kiinnostunut siitä. OnePlussalta ja Xiaomilta odotetaan T-sarjan puhelimia myöhemmin tänä vuonna, joten OnePlus 11T- ja Xiaomi 13T Pro -puhelimissa voitaisiin nähdä Snapdragon 8+ Gen 2.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos Snapdragon 8+ Gen 2 on täysin sama järjestelmäpiiri kuin Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, niin odotettavasti luvassa on vain pieniä muutoksia nykyiseen Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiriin. Erityisesti tehokkaimman ytimen sekä grafiikkaprosessorin kellotaajuuksia on asetettu korkeammalle. Tehokkain ydin toimisi 3,36 GHz:n taajuudella, kun perusversiossa se on 3,2 GHz:n kellotaajuus. Lisäksi grafiikkaprosessorin kellotaajuus on nostettu 680 MHz:stä aina 719 MHz:iin.

Kyseessä ei ole siis merkittävä päivitys perusversioon, mutta parantaa suorituskykyä hieman. Aikaisempina vuosina Snapdragon 8+ -versiot ovat olleet vielä suurempia päivityksiä, mutta odotettavasti Qualcomm julkistaa jo vuoden lopulla Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin, joka tuo mukanaan selvästi parempaa suorituskykyä.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm