SamsungYleinen

Samsungin tavoitteena kehittää 600 megapikselin kamerasensori

Samsung on viime aikoina kunnostautunut älypuhelimien kameroiden kehityksessä ja yhtiöltä on nähty muun muassa 64 ja 108 megapikselin kamerasensoreita, joita on päätynyt myös useisiin markkinoilla oleviin älypuhelimiin. Samsung on kuitenkin ilmoittanut kunnianhimoisesta projektistaan tuoda markkinoille ihmissilmääkin tarkemman kamerasensorin.

Ihmissilmää tarkempi kamerasensori tarkoittaisi siis yli 500 megapikselin kamerasensoria. Samsungin sensoriliiketoiminnasta vastaava johtaja Yongin Park on julkaissut yhtiön verkkosivuilla artikkelin, jossa kerrotaan Samsungin aikomuksesta kehittää kamerasensoreita, joiden megapikselit yltävät jopa 600 megapikseliin. Vertailun vuoksi tällä hetkellä älypuhelimissa ja DSLR-kameroissa käytetään paljon 12 ja 40 megapikselin kameroita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä Samsungin sensoreissa hyödynnetään pikseleiden yhdistämistekniikkaa ja esimerkiksi 64 megapikselin sensoreissa neljä pikseliä yhdistetään yhdeksi, ja 108 megapikselin sensoreissa yhdeksän pikseliä yhdistetään yhdeksi. Tämän tekniikan ansiosta pitäisi olla parempi lopputulos muun muassa heikommissa valaistusolosuhteissa. Samaa tekniikkaa Samsung tulee käyttämään myös tulevissa kamerasensoreissaan, joissa megapikseleitä on aikaisempaa enemmän.

Todennäköisesti 600 megapikselin kamerasensoreita ei tulla vielä toviin näkemään, eikä myöskään ole varmaa tullaanko sellaista koskaan älypuhelimissa näkemään. Samsung on kertonut toimittavansa sensoreita monenlaisiin tuotteisiin, joita ovat esimerkiksi itseohjautuvat autot, dronet sekä muut IoT-laitteet. Samsungin odotetaan kuitenkin lähitulevaisuudessa julkaisevan uuden 150 megapikselin kamerasensorin älypuhelimille.

Lähde: Samsungin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung