iQOOYleinen

Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirillä varustellut iQOO 9 ja iQOO 9 Pro -puhelimet julki – tarjolla myös BMW M Motorsport -versiot

iQOO 9

Vivon alabrändi iQOO on julkistanut tällä viikolla uudet huippupuhelimensa, jotka kantavat nimiä iQOO 9 ja iQOO 9 Pro. Puhelimet on esitelty Kiinan markkinoilla ja niistä on tarjolla tuttuun iQOO:n tyyliin myös BMW M Motorsport -versiot.

iQOO 9 -perusversio tarjoaa suuren 6,78 tuuman AMOLED-näyttöpaneelin, joka on tasainen. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa Qualcommin tehokkain ja uusin Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen yksi mielenkiintoisimmista ratkaisuista löytyy kameroista. iQOO 9 tarjoaa kolme kamerasensoria, joista pääkamerana toimii Samsungin kookas 1/1.57 tuuman ISOCELL GN5 -sensori. Kamerassa on myös optinen kuvanvakain sekä f/1.75-aukolla varusteltu linssi. iQOO 9 tarjoilee myös 13 megapikselin ultralaajakulmakameran, jolla voidaan kuvata 120 asteen kuvankentällä. Kolmas kameroista on 12 megapikselin tasoinen 2x optiseen zoomaukseen kykenevä telekamera. Puhelimessa on myös 16 megapikselin selfiekamera.

Akunkesto on 4700 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata jopa 120 watin pikalatauksella. iQOO on paljastanut akun latautuvan jopa 19 minuutissa tyhjästä täyteen. iQOO 9 tarjoilee tuoreimman Android 12 -käyttöjärjestelmän, jonka päällä toimii Origon OS Ocean -käyttöliittymä.

Kiinassa puhelimesta on julkaistu kolme väriversiota, jotka ovat musta, oranssi sekä BMW M Motorsport -versio. Puhelin maksaa edullisimmillaan 3999 juania, joka vastaa noin 556 euroa.

iQOO 9 Pro

iQOO 9 Pro on hieman paremmin varusteltu laite, mutta tarjoaa pitkälti samoja ratkaisuja. Näyttö on edelleen 6,78 tuuman kokoinen, mutta nyt siinä on kaartuvat reunat. Lisäksi näytön tarkkuus on noussut 1440 x 3200 pikseliin. Näyttö perustuu myöskin uuteen toisen sukupolven LTPO 2.0 -paneeliin, joten näytön virkistystaajuus voi vaihdella dynaamisesti 1-120 hertsin välillä näytettävän sisällön mukaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiirinä toimii edelleen Snapdragon 8 Gen 1, jonka rinnalla on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kameroissa on muutamia muutoksia. Pääkamerana toimii sama 50 megapikselin sensori, mutta ultralaajakulmakameran tarkkuus on nostettu myös 50 megapikseliin. Ultralaajakulmakamerassa on 150 asteen kuvakenttä, joka on selvästi laajempi kuin normaalisti. Telekameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja se tarjoilee 2,5x optisen zoomauksen.

iQOO 9 Pro on varusteltuna myös 4700 milliampeeritunnin akulla ja tarjolla on edelleen 120 watin pikalataus. iQOO 9 Pro tarjoilee lisäksi 50 watin langattoman latauksen sekä 10 watin käänteisen langattoman latauksen. Muilta osin puhelimet ovat samanlaisia.

Kiinassa iQOO 9 Pro on tulossa myyntiin edullisimmillaan 4999 juanin hintaan, joka vastaa noin 695 euroa.

Lähde: iQOO

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:iQOO