HMDNokiaYleinen

HMD Globalin pomo myönsi yhtiön mokanneen Nokia-puhelimien Android 11 -päivityksien kanssa

HMD Globalin valmistama Nokia X100 -puhelin.

Suomalainen HMD Global on ylpeillyt alusta asti Nokia-puhelimiensa päivitettävyydellä, mutta viimeisen vuoden aikana päivitykset ovat tuottaneet valtavia ongelmia niin yritykselle kuin loppukäyttäjillekin. Esimerkiksi Android 11 oli painajainen Nokia-puhelimille, sillä päivitykset tulivat hyvin myöhässä ja samalla ne olivat täynnä merkittäviä bugeja. Nyt HMD Global kommentoi asiaa ensimmäisen kerran.

Android Authority -sivusto on saanut HMD Globalin markkinointijohtajalta, Stephen Taylorilta kommentin Android 11 -päivityksien osalta. Hänen mukaansa havaitut ongelmat Android 11 -päivityksen suhteen ovat olleet oikeita, eikä yhtiö onnistunut Android 11 -päivityksen julkaisun osalta. Taylor kuitenkin kertoi yhtiön uskovan oppineensa virheistään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Minusta havaintosi on oikea, jos rehellisiä ollaan. Emme onnistuneet hyvin Android 11 -päivityksen julkaisun kanssa, ja uskon meidän oppineen siitä”, kommentoi HMD Globalin markkinointijohtaja Stephen Taylor Android Authorityn mukaan.

Lisäksi Stephen Taylor sanoi, että yritys ei ollut osa Android 11 -päivityksen beetaohjelmaa ja myönsi, ettei laaja tuotevalikoima auttanut asiaa ollenkaan. Android 11 -päivityksen jakelu oli monella tavalla painajainen HMD Globalille, sillä päivitykset olivat luvatusta jopa puoli vuotta myöhässä. Lisäksi päivityksiä laitettiin jakoon bugisena, joka johti monien laitteiden ongelmiin.

”Mutta luulen, että kun siirrymme eteenpäin, varsinkin globaalista näkökulmasta, meillä on kohdistetumpi laitteisto, ja olemme jo Android 12:n beetaohjelmassa. Olen hieman nöyrä Android 11:n kanssa, mutta uskon, että pääsemme etujalkaan jälleen” lisäsi Taylor.

Android 12 -päivityksen HMD Global on jo aloittanut uusimmille Nokia-puhelimilleen, sillä se on jaossa jo Nokia X20-, Nokia X10– ja Nokia G50 -puhelimille. Tämän HMD Global on mahdollistanut käyttämällä puhelimissa varsin identtisiä teknisiä ratkaisuja, joka vähentää käyttöjärjestelmän optimoinnin tarvetta.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD