SonyYleinen

Sony esitteli 280 euron hintaiset täyslangattomat WF-1000XM4-nappikuulokkeet

Sony on esitellyt tänään uuden sukupolven huippuluokan Sony WF-1000XM4 -nappikuulokkeet, jotka tarjoavat yhtiön kehittyneimpiä ratkaisuja kompaktissa paketissa. Kuulokkeet ovat tulossa kesäkuussa tarjolle ja hintaa niillä on lähes 300 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulokkeissa oleva Sonyn kehittämä uusi Integrated Prosessor V1 vie Sonyn QN1e-sirun melunvaimennustehon askeleen pidemmälle. Parannettu melunvaimennusteho ja Bluetooth ”System on Chip” -tekniikka luovat alan korkeimman melunvaimennuksen ja samalla ne kuluttavat vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä.

WF-1000XM4-kuulokkeet käyttävät korkean suorituskyvyn Dual Noise Sensor -mikrofoneja. Kussakin kuulokkeessa on kaksi melua tunnistavaa mikrofonia molempia korvia varten, joista yksi on eteenpäin suunnattu ja toinen taakse. Tekniikan avulla kuulokkeet kuulevat ympäröivän melun täsmällisesti. Mukana on uudistetut 6 millimetrin kaiutinelementit, joiden magneettitilavuus kasvaa peräti 20 prosenttia, mikä yhdessä high compliance -kaiutinkalvojen kanssa parantaa suorituskykyä etenkin matalilla taajuuksilla.

Uudistettujen kohinaneristystulppien vuoksi WF-1000XM4-kuulokkeet istuvat paremmin. Tulpat on valmistettu pehmeästä ja joustavasta polyuretaanivaahtomateriaalista, joka maksimoi tulppien ja korvakäytävän välisen kosketuspinta-alan. Materiaalin ansiosta korviin ei jää ilmarakoja, mikä lisää äänieristävyyttä ja parantaa melunvaimennusta. Samalla kuulokkeet pysyvät korvissa entistä vakaammin.

WF-1000XM4-kuulokkeet tukevat High-Resolution Audio Wireless 3 -formaattia Sonyn oman LDAC-äänikoodaustekniikan avulla. LDAC lähettää noin kolme kertaa enemmän dataa tavalliseen Bluetooth-tiedonsiirtoon verrattuna.

Kuulokkeiden Speak-to-Chat-ominaisuus sai laajaa kiitosta, kun se esiteltiin ensimmäisen kerran WH-1000XM4-mallissa. Ominaisuus on nyt mukana WF-1000XM4-kuulokkeissa, ja sen avulla käyttäjä voi käydä lyhyitä keskusteluja poistamatta nappikuulokkeita korvistaan. Heti kun käyttäjä puhuu jollekulle, Speak-to-Chat-ominaisuus keskeyttää musiikin automaattisesti ja päästää läpi ympäröivän äänen, jotta käyttäjä voi keskustella, kun vaikkapa kädet ovat täynnä. Keskustelun päätyttyä melunvaimennus aktivoituu uudelleen ja musiikki jatkuu automaattisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WF-1000XM4-kuulokkeissa on myös Adaptive Sound Control -tekniikka, joka tunnistaa missä käyttäjä on ja mitä hän on tekemässä. Toiminto säätää ääniasetukset automaattisesti ympäröivän melun mukaisesti, jotta saavutetaan ihanteellinen kuuntelukokemus. Kun nappikuulokkeet otetaan pois korvista, musiikki pysähtyy läheisyysanturin avulla, joka myös tunnistaa, käytetäänkö yhtä tai molempia nappikuulokkeita. Kun kuulokkeet asetetaan takaisin korviin, musiikki alkaa jälleen soida.

Musiikkia voi nauttia kuulokkeista jopa 8 tuntia, minkä lisäksi latauskotelo tarjoaa 16 tunnin edestä lisävirtaa. Tämä tarkoittaa täyttä 24 tunnin latausta. 5 minuutin pikalataus antaa kuulokkeille jopa 60 minuuttia käyttöaikaa. Sony mobiilisovellus ilmoittaa, kun latausta on jäljellä enää 30 prosenttia. WF-1000XM4-kuulokkeet tukevat myös langatonta latausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WF-1000XM4-kuulokkeet ovat suunniteltu edeltäjiään pienemmäksi ja kevyemmäksi. WF-1000XM4 on kooltaan 10 prosenttia edeltäjiään pienempi ja latauskotelo on kooltaan 40 prosenttia kompaktimpi. Kuulokkeet ovat myös IPX4-luokitellut, joten ne kestävät vettä ja hikeä.

Sony on kertonut WF-1000XM4-kuulokkeiden tulevan myyntiin kesäkuussa 2021 ja väriversiot ovat musta ja harmaa. Kuulokkeiden suositushinta on 280 euroa.

Lähde: Sonyn tiedot

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony