VertuYleinen

Luksusbrändi Vertu esitteli Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin perustuvan iVERTU 5G -puhelimen

Vertu iVERTU 5G

Vuosia takaperin Nokian omistuksessa ollut luksuspuhelinvalmistajan Vertun tarina loppui jo muutama vuosi sitten, mutta Kiinassa brändi elää edelleen omaa ylellistä elämäänsä. Kiinassa Vertu on julkaissut muutamia uusia luksuspuhelimia, jotka ovat sopimusvalmistajien tekemiä, joista yksi oli taittuvanäyttöinen Vertu Ayxta Fold 5G. Nyt Kiinassa on esitelty jo seuraava Vertu-puhelin, joka kantaa nimeä iVERTU 5G.

iVERTU 5G on huippuluokan älypuhelin, sillä se perustuu Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriin ja tarjoaa muitakin huippuluokan ominaisuuksia. Mielenkiintoisen puhelimesta tekee se, että kyseessä on todellisuudessa kiinalaisen ZTE:n valmistama laite, johon Vertu on saanut kustomoida osittain muotoilun. iVERTU 5G -puhelin perustuu teknisesti ja yleisilmeeltään Kiinassa jo julkaistuun ZTE Axon 30 Pro -älypuhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on alumiininen runko, mutta takaosassa on laaja musta kamera-alue sekä nahkainen viimeistely. iVERTU 5G tarjoaa suuren 6,67 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2400 x 1080) sekä 20:9-kuvasuhde. Kameroita iVERTU 5G:n takaosassa on neljä, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 64 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Puhelimen etuosassa on yksi 16 megapikselin tasoinen selfiekamera.

iVERTU 5G:n tehoista on vastaamassa huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 12 gigatavua RAM-muistia. Puhelimesta on olemassa vain 512 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varusteltu versio. Vertu on varustellut laitteen 4200 milliampeeritunnin akulla sekä 55 watin langallisella pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä on kerrottu olevan tuoreeltaan Android 11, jonka päällä hyrrää VertuOS-käyttöliittymä.

Kiinassa uusi Vertu iVERTU 5G maksaa 16 800 juania, joka on suoraan muunnettuna 2154 euroa. Puhelimesta on olemassa yksi muistiversio, joka tarjoaa 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Väriversioita on olemassa useita, jotka ovat sininen, pähkinänruskea sekä vihreä. Puhelimesta on olemassa myös erillinen Luxury-versio, joka maksaa 39 800 juania, eli noin 5105 euroa.

Lähde: Jd.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vertu