AndroidSonyYleinen

Sony esitteli Android 13 -päivityksen Xperia 1 IV- ja Xperia 5 IV -puhelimille

Sony Xperia 5 IV

Sony on julkistanut Android 13 -päivityksen yhtiön tämän vuoden lippulaivapuhelimille, joita ovat Xperia 1 IV sekä Xperia 5 IV. Toistaiseksi Sony ei kuitenkaan vahvistanut päivityksen olevan välittömästi saatavilla.

Ilmoitus päivityksestä on tehty Sonyn virallisien sosiaalisen median kanavien kautta. Sony ei kuitenkaan kerro päivityksen olevan jaossa, vaan ilmoittaa ”esittelevänsä” Android 13 -päivityksen. Toki tämä todennäköisesti tarkoittaa päivityksen tulevan jakoon porrastetusti pian, vaikka varsinaisia raportteja jakelun alkamisesta ei vielä ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Suomessa päivityksiä on usein saatu odottaa muutaman päivän tai viikon pidempään kuin muutamissa muissa maissa.

Android 13 julkaistiin Googlen toimesta jo elokuussa ja se on tämän vuoden suurin päivitys Androidiin. Päivitys tuo mukanaan parannuksia Material You -muotokieleen ja nyt esimerkiksi käyttäjät voivat valita sovelluksille eri kieliä. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android