WhatsAppYleinen

WhatsAppin keväällä esittelemä yhteisötoiminto tulee saataville maailmanlaajuisesti

WhatsAppin logo

WhatsAppin omistava Meta esitteli tämän vuoden keväällä uudenlaisen WhatsApp Communities -ominaisuuden, joka on uusi tapa hallita WhatsAppissa olevia ryhmiä aiempaa paremmin. Nyt reilut puolivuotta myöhemmin yhtiö on virallisesti ottamassa yhteisöt käyttöön WhatsApp-sovelluksessa maailmanlaajuisesti. Ominaisuus on tulossa kaikkien saataville seuraavien kuukausien aikana.

WhatsApp kertoo, että yhteisötoiminnon voisi ajatella superryhmänä, jolla käyttäjä voi hallita kaikkia toisiinsa liittyviä ryhmiä. Yhteisöt koostuvat useista samankalitaisista normaaleista WhatsApp-ryhmistä, joita voi jatkossa hallita yhdestä paikasta. Ylläpitäjät voivat lähettää yhteisesti päivityksiä hallitsemiinsa ryhmiin, eikä jokaiseen tarvitse lähettää samaa asiaa erikseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WhatsAppilta kerrotaan, että WhatsAppin yhteisöissä konsepti on samanlainen, kuin esimerkiksi Facebook- tai pelaajille suunnatun Discord-palvelun ryhmissä. Yhteisöistä voi olla hyötyä työpaikan ja koulun ryhmien hallinnoinnissa. Kun yhteisöt tulevat päivityksenä saataville, niin ne näkyvät Android-käyttöjärjestelmällä varustetuissa puhelimissa WhatsAppin keskustelujen yläreunassa ja Applen iOSilla puolestaan keskusteluiden alapuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhteisötoiminnon lisäksi WhatsAppiin ollaan tuomassa mahdollisuus 32 henkilön ryhmäpuhelulle. Ominaisuutta on testattu palvelussa pitkin kuluvaa syksyä. Toinen ominaisuus on keskusteluihin tulevat kyselyt, joiden avulla ryhmän jäseniltä voi kysyä kysymyksiä ja kysymykseen voi antaa vastausvaihtoehtoja, joista jäsenet voivat valita vastauksensa. Ominaisuutta on WhatsAppin mukaan testattu sovelluksessa kuukausia.

Lopuksi blogissa mainitaan, että ryhmiin voi jatkossa lisätä enintään 1024 käyttäjää aiemman 512 käyttäjän sijaan.

Lähde: WhatsApin Blogipostaus

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp