SonyYleinen

Sony esitteli Metaverse-teknologioita ja -laitteistoja 3D-sisällöntuottajille

Sony on ilmoittanut kehittävänsä spatial content creation -järjestelmää, johon sisältyy XR head-mounted display -päähine korkealaatuisilla 4K OLED Microdisplay -näytöillä. Järjestelmään kuuluu myös sormusohjain ja osoitinohjain, jotka on optimoitu intuitiiviseen ja täsmälliseen vuorovaikutukseen 3D-objektien kanssa.

Järjestelmän tarkoituksena on tukea tekijöitä 3D-sisällön luomisessa. Sony aikoo tehdä yhteistyötä erilaisten 3D-tuotanto-ohjelmistojen kehittäjien kanssa, muun muassa viihdeteollisuuden ja teollisen muotoilun aloilla. Sony tekee lanseerauksen yhteydessä yhteistyötä Siemensin kanssa. Yhdessä yritykset esittelevät uuden ratkaisun yhteistoiminnalliseen tuotesuunnitteluun hyödyntämällä avointa ja digitaalista Siemens Xcelerator -liiketoiminta-alustaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ratkaisu tulee markkinoille myöhemmin vuonna 2024. Sony ja sen yhteistyökumppanit julkistavat myöhemmin lisätietoja, kuten tekniset tiedot, julkaisupäivän ja -alueet, hinnoittelun, myyntikanavat ja ohjelmistoyhteensopivuuden.

Sony spatial content creation -järjestelmän head-mounted display -päähine on varustettu 4K OLED Microdisplay -näytöillä ja Sonyn kehittämällä renderöintiteknologialla, joka mahdollistaa 3D-objektien tekstuurien ja ihmishahmojen kasvojen ilmeiden reaaliaikaisen realistisen renderöinnin korkealla tarkkuudella. Päähineessä on videon läpinäkyvyystoiminto ja tilantunnistus, yhteensä kuusi kameraa ja anturia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmään kuuluu sormusohjain, jonka avulla käyttäjät voivat intuitiivisesti manipuloida esineitä virtuaalitilassa. Osoitinohjain mahdollistaa vakaan ja tarkan osoittamisen. Sisällönluojat voivat havainnoida 3D-malleja oikeassa mittakaavassa Extended Reality (XR) -ympäristössä ja samalla luoda sekä muokata niitä. Kolmannen osapuolen 3D-luomissovellusten kanssa integroituna se tukee myös reaaliaikaista yhteistyöskentelyä eri paikkojen välillä.

Laite on varustettu Qualcommin uusimmalla XR-prosessorilla ja Snapdragon XR2+ Gen 2 -järjestelmäpiirillä. Suoritin vapauttaa 4K OLED Microdisplay -näyttöjen suorituskyvyn, tarjoten käyttäjille upean kuvanlaadun ja saumattomia XR-kokemuksia ja suorituskykyisen alustan luovaan työnkulkuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sonyn 3D-liikkeenkaappausjärjestelmä ”mocopi” hyödyntää pieniä ja kevyitä antureita sekä dedikoitua älypuhelinsovellusta, mahdollistaen koko kehon liikkeenseurannan. Spatial Reality -näytöt tarjoavat realistista, kolmiulotteista sisältöä ilman tarvetta erikoislaseille tai Virtual Reality (VR) -laseille tilallisen sisällön luomiseen ja tarkasteluun. Tämän järjestelmän käyttöönoton myötä ja yhteistyössä 3D-ohjelmistojen kehittäjien kanssa Sony pyrkii avaamaan spatiaalisen sisällön luojille entistä laajemmat näköalat, jotka ylittävät fyysisen ja virtuaalisen maailman rajat. Tavoitteena on mahdollistaa luoville tekijöille mahdollisimman syvällisiä ja monipuolisia kokemuksia.

Sonyn head-mounted display -päähine tarjoaa mukavuutta ja vakautta, jotka ovat keskeisiä pitkäaikaisessa luovassa käytössä. Tämä saavutetaan hienosäätämällä laitteen painopisteen tasapainoa sekä käyttäjän pään kanssa kosketuksiin olevien tyynyjen suunnittelulla ja materiaalilla. Lisäksi näyttöosassa on ylös kääntyvä mekanismi, jonka ansiosta luovan työn tekijät voivat helposti ja saumattomasti siirtyä fyysisistä tiloista virtuaalitilaan ilman, että laitetta tarvitsee kalibroida uudelleen otettaessa pois ja puettaessa päähän.

Lähde: Sony

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony