SonyYleinen

Sony esitteli Xperia 1 Professional Edition -puhelimen

Sony on esitellyt Japanissa minimaalisesti päivitetyn Xperia 1 Professional Edition -version keväällä myyntiin saapuneesta Xperia 1 -puhelimesta. Uutuusversio on hyvin pitkälti samanlainen edeltäjänsä kanssa, mutta nyt Sony on parantanut tuottavuutta ja mahdollistanut muutamia ohjelmistollisia ominaisuuksia.

Näyttö on kooltaan edelleen 6,5 tuumaa ja sen tarkkuus yltää jopa 3840 x 1655 pikseliin. Tehoista vastaa Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kameroita on takaosassa edelleen kolme, joiden kaikkien tarkkuus on 12,2 megapikseliä. Yksi kameroista toimii pääkamerana, toinen telekamerana ja kolmas ultralaajakulmakamerana. Etukameran tarkkuus on tuttu 8 megapikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on kertonut, että Japanin markkinoille suunnattu Xperia 1 Professional Edition ei ole perusversion tapaisesti SIM-lukittu. Yksi ohjelmistollisista uudistuksista on myös se, että erikoisversion aloitusnäyttöä on mahdollista käyttää myös vaakatasossa, kun perusversiossa se ei ole mahdollista. Lisäksi puhelimessa on esiasennettuna muutamia sovelluksia, jotta laitetta voidaan hyödyntää saumattomammin yhdessä Sonyn kameroiden kanssa.

Todennäköisesti Xperia 1 Professional Edition jää vain Japanin markkinoille. Tarjolla on ainoastaan musta väriversio ja hintaa puhelimella on 143 000 jeniä, eli noin 1188 euroa.

Lähde: Sony Xperia 1 Professional Edition

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony