SonyYleinen

Hinta jopa 500 euroa! Sony julkisti huippuluokan WH-1000XM5-kuulokkeet

Sony WH-1000XM5

Sony on julkaissut tänään odotuksien mukaisesti uudet huippuluokan Sony WH-1000XM5 -kuulokkeet, jotka jatkavat menestyksellistä tuotemallistoa yhä parempaan suuntaan. Sony on tällä kertaa lähtenyt parantamaan erityisesti melunvaimennusta, mutta myös akunkestoa.

Valmistajan mukaan uusi malli mahdollistaa täysin uudenlaisen mukaansatempaavan, häiriöttömän äänikokemuksen, ja parannettujen teknologioiden ansiosta ne nostavat WH-1000XM4-kuulokkeiden jo ennestään luokkansa parhaan melunvaimennuksen ja äänenlaadun seuraavalle tasolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WH-1000XM5-kuulokkeissa on Sonyn tähän mennessä tehokkain melunvaimennus. Kuulokkeissa on kaksi ääniprosessoria, jotka ohjaavat kahdeksaa mikrofonia, ja jotka vaimentavat dramaattisesti melua erityisesti korkeilla ja keskitason taajuusalueilla. Lisäksi Auto NC Optimizer -tekniikka optimoi melunvaimennuksen automaattisesti ympäristön mukaan.

Integroidun Processor V1:n avulla WH-1000XM5-kuulokkeet vapauttavat Sonyn HD Noise Cancelling Processor QN1 -suorittimen täyden potentiaalin, ja erityissuunniteltu 30 mm:n ohjainyksikkö parantaa melunvaimennusta. Yhdessä nämä ominaisuudet parantavat äänen selkeyttä ja bassotoistoa luoden valmistajan mukaan vertaansa vailla olevan melunvaimennuksen, jonka avulla käyttäjä voi sulkea pois ympäröivän maailman kokonaan.

Sonyn mukaan erityissuunnitellussa 30 millimetrin kuuloke-elementeissä on kevyt ja kiinteä dome, joka on valmistettu hiilikuitukomposiittimateriaalista. Sen luvataan parantavan korkean taajuuden herkkyyttä ja takaa luonnollisemman äänenlaadun. Sonyn teknologioissa käytetään lyijytöntä juotetta, joka sisältää kultaa erinomaisen johtavuuden takaamiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sonyn LDAC-äänenkoodaustekniikan ansiosta käyttäjä voi nyt nauttia korkealaatuisesta High-Resolution Audio -äänestä johtojen kanssa ja ilman. Kaikki musiikkikappaleet restauroidaan High-Resolution Audio -tasolle käyttämällä DSEE Extreme -tekniikkaa, joka skaalaa digitaalisia musiikkitiedostoja reaaliajassa. Uudet kuulokkeet ovat 360 Reality Audio -sertifioituja, mikä merkitsee, että kuuntelija voi nauttia mukaansatempaavasta tilaääni-musiikkikokemuksesta personoidusti.

WH-1000XM5 jatkaa WH-1000X-malliston tuttua tyyliä muotoilun osalta. Täysin uusi muotoilu on viimeistelty soft fit -nahalla, ja kuulokkeiden sangassa on portaaton liukusäädin. Uusi synteettinen, soft fit -nahkamateriaali istuu mukavasti päähän, jolloin paine korvilta vähenee ja kuulokkeet estävät ulkoisen melun tehokkaasti, joten käyttäjä voi jatkaa kuuntelua koko päivän läpi.

Sony WH-1000XM5 -vastamelukuulokkeet voidaan yhdistää kahden Bluetooth-laitteen kanssa samanaikaisesti. Kuulokkeet myös tunnistavat, mistä laitteesta saapuva puhelu tulee, jolloin ne yhdistyvät välittömästi oikeaan laitteeseen. Käyttäjä voi myös vaihdella laitteiden välillä vain yhdellä napin painalluksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WH-1000XM5-kuulokkeissa on 30 tunnin akunkesto, joten käyttäjä voi nauttia musiikista pidemmilläkin matkoilla. Hätätapauksissa käyttäjä voi ladata peräti kolme tuntia lisää käyttöaikaa vain kolmessa minuutissa USB-virransyötön avulla. WH-1000XM5-kuulokkeiden mukana tulee kokoontaitettava kantolaukku, jonka voi taittaa ohuemmaksi säilytystä varten.

Sony on suunnitellut kuulokkeet ympäristöä ajatellen. WH-1000XM5-kuulokkeiden pakkaus on täysin muoviton. Suunnittelussa on käytetty hyödyksi low toxicity -suunnitteluperiaatetta ja Made to be Remade -filosofiaa, joka on sosiaalisesti vastuullisempi valmistustapa. Tuotelaatikko on valmistettu kierrätetyistä ja kestävistä materiaaleista, jotka on kehitetty varta vasten Sonylle. WH-1000XM5-kuulokkeissa on myös käytetty kierrätettyä muovimateriaalia autojen osista.

Sony WH-1000XM5 -kuulokkeet tulevat myyntiin kahdessa värissä, jotka ovat musta ja platinahopea. Uusien huippukuulokkeiden suositushinta on 500 euroa. Myynti alkaa toukokuun 2022 lopussa.

Lähde: Sonyn tiedot

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony