SonyYleinen

Sony julkisti Xperia 5 V -älypuhelimen 999 euron hinnalla

Sony on julkistanut uuden Xperia 5 V -älypuhelimen, joka edustaa kompaktia jäsentä Sonyn tuotemallistossa. Uutuuspuhelin tarjoaa edelleen huippuluokan ominaisuuksia, mutta kameroiden kanssa on otettu normaalista poikkeava lähestymistapa.

Uutuuspuhelin on valmistettu alumiinikehyksestä sekä Gorilla Glass Victus 2 -lasipinnoista. Sony on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 154 x 68 x 8,6 millimetriä ja painoksi 182 grammaa. Xperia 5 V on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Sony esitteli puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, sininen ja hopea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 5 V on varusteltuna 6,1 tuuman OLED-näyttöpaneelilla, jossa on Sonylle perinteinen 21:9-kuvasuhde. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus ja mukana on myös 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttö on 10-bittinen ja se tukee myös HDR10+ -toistoa.

Sony on päivittänyt järjestelmäpiiriä, sillä tehoista on vastaamassa huippuluokan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. Sama piiri on nähty lukuisissa huippupuhelimissa vuoden 2023 alkupuolen aikana. Xperia 5 V -puhelimeen on saatu 8 gigatavua LPDDR5X-RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä UFS 4.0 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on päivitetty myös kameraa, sillä nyt takaosassa on kaksoiskameran aikaisemman kolmoiskameran sijasta. Xperia 5 V:n takana on 24 mm:n objektiivi 2-kerroksisella Transistor Pixel stacked CMOS -kuvakennolla. Uusi 54 megapikselin tasoinen sensori on kooltaan 1/1.35 tuumaa. Pääkameraa käytetään myös telekamerana rajaten 54 megapikselin kuvaa. Toinen kameroista on 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera.

Lisäksi ZEISS-optiikka on kalibroitu erityisesti Xperia 5 V -älypuhelinta varten. ZEISS T* -pinnoite edistää tarkkaa kuvarenderöintiä ja kontrastia vähentämällä heijastuksia kaikissa takakameran linsseissä. Myös etukamera on varustettu 12 megapikselin sensorilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on varustellut puhelimen 5000 milliampeeritunnin akulla, jota pystytään lataamaan 30 watin pikalatauksella. Sony ei enää toimita laturia puhelimen mukana, eikä mukana toimiteta myöskään USB-kaapelia. Xperia 5 V on varusteltuna myös langattomalla 15 watin latauksella sekä myös käänteisellä langattomalla latauksella.

Puhelimen muita huomioitavia ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä eteenpäin suunnatut kaiuttimet. Sony toimittaa puhelimen oletusarvoisesti tuoreimmalla Android 13 -käyttöjärjestelmällä varusteltuna.

Sony on kertonut aloittavansa Xperia 5 V -puhelimen myynnin Suomessa 29. syyskuuta. Suositushinta puhelimelle on 999 euroa. Aluksi Xperia 5 V:n ostajat saavat Sony WH-1000XM5-vastamelukuulokkeet kaupan päälle.

Lähde: Sony

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony