SonyYleinen

Sony poisti laturin, mutta myös USB-kaapelin uutuuspuhelimiensa myyntipakkauksesta – tavoitteena saavuttaa hiilijalanjäljen nollataso

Sony julkaisi uudet Xperia 1 IV- ja Xperia 10 IV -älypuhelimet globaalisti, mutta samalla nähtiin yhtiölle merkittävä uudistus. Sony on nimittäin liittynyt valmistajien joukkoon, jotka eivät toimita puhelimiensa mukana enää laturia.

Aikaisemmin monet muutkin valmistajat ovat luopuneet latureista puhelimien myyntipakkauksista, sillä esimerkiksi Apple, Samsung ja HMD Global käskevät ostamaan laturin erikseen. Sony voidaan lisätä nyt mukaan tähän listaan. Ideana laturin jättäminen pois paketista on loogista, sillä jonkinlainen laturi löytyy pitkälti kaikilta jo entuudestaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony Xperia 1 IV

Sony on vienyt myyntipakkauksen karsimisen hieman vielä pidemmälle, sillä 4. sukupolven Xperia 1- ja 10 -puhelimien mukana ei tule laturia, mutta ei myöskään USB-kaapelia. Muut valmistajat ovat vielä toimittaneet USB-kaapelin mukana myyntipakkauksessa, mutta Sonyn tavoitteena on ottaa kaikki muovi pois myyntipakkauksista.

Sony on käynnistänyt Road to Zero -ympäristösuunnitelman, jonka tavoitteena on, että Sony saavuttaa hiilijalanjäljen nollatason vuoteen 2050 mennessä. Osana tätä Sony on asettanut keskipitkän aikavälin tavoitteen – Green Management 2025, jonka yhtenä osatavoitteena on muovipakkausmateriaalien poistaminen kokonaan uusista pientuotteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony Xperia 10 IV

Xperia-tuotteissa tämä merkitsee muun muassa, että pakkausmuovit on korvattu paperimateriaaleilla. Lisäksi pakkausten muovilaminointi on korvattu kulutusta kestävällä lakalla. Osana Sonyn kestävää kehitystä Xperia-puhelimien pakkauksessa ei käytetä muovia, vaan muoviosat on joko poistettu tai korvattu paperimateriaaleilla.

Uutuuspuhelimien myyntipakkaus on myös noin 50 prosenttia kapeampi kuin aikaisemmissa malleissa. Sonyn mukaan tämä optimoi erityisesti kuljetustehokkuutta.

Lähde: Sony

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. No mutta se hiilijalanjäljen zero-tason saavuttaminen vaatisi myös uutuuspuhelimen poistamista myyntipakkauksesta – ja itseasiassa myös koko myyntipakkauksenkin poistamista myynniistä. Mahtavatkohan Sony ja muutkin yltää tuohon zero-tasolle, näennäistasoiltaan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony