AndroidGoogleSonyYleinen

Sony tuo Android 9.0 Pien tarjolle kuuteen Xperia-puhelimeen syyskuun alusta lähtien

Android 9.0 Pie on julkaistu virallisesti ja se on tullut tarjolle vain Google Pixel -puhelimille sekä Essential-puhelimelle. Monet muut valmistajat ovat lähteneet ilmoittamaan milloin ja mille laitteille tuorein Googlen julkaisema päivitys tulee tarjolle. Tällä kertaa on Sonyn vuoro.

Sony on ilmoittanut tuovansa Android 9.0 Pien tarjolle jo ensimmäisille puhelimilleen syyskuun alusta lähtien. Sonyn mukaan uusi päivitys tulee saataville kuudelle puhelimelle syys-marraskuun aikana. Päivityksen saavat puhelimet on listattu alla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Sony Xperia XZ2
  • Sony Xperia XZ2 Compact
  • Sony Xperia XZ1
  • Sony Xperia XZ1 Compact
  • Sony Xperia Premium

Android 9.0 Pie on Googlen kuudestoista Android-versio, joka esiteltiin Googlen kehittäjätapahtumassa maaliskuussa 2018. Virallisesti päivityksen nimi ja lopullinen versio julkaistiin elokuun alussa. Uudessa Android-versiossa tulee jonkin verran muutoksia käyttöliittymän yleisilmeeseen sekä uusia ominaisuuksia. Huomattavin seikka on uusi ilmoituskeskus uusine pika-asetuksineen. Android Pie tuo mukanaan myös elepohjaisen navigointipalkin, uusia emojeja, tuon lovinäytöille, WLAN-pohjaisen sisätilapaikannuksen sekä parannuksia tietoturvaan ja virrankulutukseen. Android 9.0 Piessä on myös tuki Vulkan 1.1 -rajapinnalle.

Lähde: GizmoChina

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android