SonyYleinen

Tulevan Sony Xperia 1 VI -puhelimen ulkoasu paljastui mallinnoskuvista

Sony tulee esittelemään uusia Xperia-puhelimia todennäköisesti lähikuukausien aikana. Aiemmin olemme kuulleet tulevasta lippulaivapuhelimesta huhuja, joiden mukaan Xperia 1 VI saisi aiempaa leveämmän näytön. Sonylta on jo pitkään totuttu näkemään kapeita mutta korkeita puhelimia. 

Nyt tulevasta Xperia 1 VI -puhelimesta on vuodettu mallinnoskuvia, joista puhelimen uusittu muotoilu paljastuu kokonaisuudessaan. Vuodetut mallinnoskuvat ovat peräisin tunnetulta OnLeaksilta ja kuvat on julkaistu yhdessä AndroidHeadlines-sivuston kanssa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 1 VI -puhelimen mitoiksi ilmoitetaan vuodon yhteydessä 161,9 x 74,5 x 8,4 millimetriä, eli laite on totuttua leveämpi sekä lyhyempi. Vertailun vuoksi viime vuonna esitellyn Xperia 1V:n mitat ovat 165 x 71 x 8.3 millimetriä. 

Kuvista paljastuu puhelimen 6,7-tuumainen näyttö, jonka ylä- sekä alalaidassa on suhteellisen paksut reunat. Kuten aiemmin on uutisoitu, niin puhelimen kuvasuhde olisi muuttumassa Sonylle tutusta 21:9-kuvasuhteesta perinteisempään 19,5:9-kuvasuhteeseen. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paksun yläreunan ansiosta Sonyn ei tarvitse sijoittaa selfiekameraa näyttöön tehtyyn erilliseen reikään, vaan se on sijoitettu yläreunan kaistaleeseen. Yläreunasta löytyy myös toinen puhelimen kaiuttimista, kun toinen on sijoitettu vastaavalla tavalla näytön alapuolelle. 

Puhelimen takapuoli on hyvin pelkistetty. Xperia 1 VI:stä löytyy kolme kameraa, jotka on sijoitettu allekkain vasempaan reunaan. Kamera-alue on hieman kohollaan muusta rungosta. Kohoumaan on kamerasensoreiden lisäksi sijoitettuna mikrofoni sekä LED-salamavalo. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerakehikon lisäksi puhelimen mattapintaisessa takakannessa on ainoastaan Sonyn logo. 

Puhelimen painikkeet on sijoitettu oikealle kyljelle. Virta- sekä äänenvoimakkuuspainikkeiden lisäksi mukana näyttäisi olevan erillinen kamerapainike. Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeen yhteyteen. 

SIM-korttipaikka löytyy puhelimen pohjasta yhdessä USB-C-portin sekä mikrofonin kanssa. Sonylle tuttuun tyyliin puhelimen ylälaidasta löytyy 3.5 millimetrin kuulokeliitäntä. 

Aiemmin vuotaneiden teknisten tietojen osalta Sony Xperia 1 VI:stä löytyisi sama kameravarustelu kuin Xperia 1 V -puhelimesta. Mukana olisi siis 48 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin telekamera sekä 12 megapikselin ultralaajakuvakamera. Selfiekameran tarkkuus olisi 23 megapikseliä.  

Sony olisi näytön osalta luopumassa 4K-tarkkuudesta ja sen tilalla olisi yleisesti käytössä oleva 2K-tarkkuus. RAM-muistia puhelimesta löytynee aiemman 12 gigatavun sijaan enimmillään 16 gigatavua. 

Toistaiseksi Sony ei ole ilmoittanut milloin aikoo puhelimen julkaista. Myöskään hintatietoja ei puhelimesta tällä hetkellä tiedetä. 

Lähde: AndroidHeadlines 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony