SonyYleinen

Sony julkaisi 449 euron hintaisen Xperia 10 V -puhelimen – olematon päivitys edeltäjäänsä

Sony Xperia 10 V

Sony on julkistanut tänään Xperia 1 V -huippupuhelimen rinnalla myös uuden Xperia 10 V -älypuhelimen. Kyseessä on uusin versio yhtiön keskihintaisesta puhelimesta. Tänä vuonna puhelimeen ei ole saatu merkittäviä uudistuksia, mutta hintaa on saatu hieman laskettua.

Rakenteeltaan ja muotoilultaan Xperia 10 V vastaa edeltäjäänsä. Puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 155 x 68 x 8,3 millimetriä ja painoa on 159 grammaa. Xperia 10 V on valmistettuna muovikehyksestä sekä Gorilla Glass Victus -lasipinnoista. Kompaktin rakenteen ohella toinen vahvuus on IP68-luokituksen mukainen vedenkestävyys, eli puhelin voidaan upottaa kokonaan veteen 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 10 V on rakennettu kompaktin 6 tuuman OLED-tekniikkaan perustuvan näyttöpaneelin ympärille. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, Sonylle tyypillinen 21:9-kuvasuhde sekä tuki HDR10:lle. Valitettavasti näytön virkistystaajuus on edelleen tuttu 60 hertsiä. Kirkkaus on kasvanut Sonyn mukaan nyt 1,5-kertaa paremmaksi verrattuna edeltäjään.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä keskihintalaisille puhelimille suunnattu Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Kyseessä on sama järjestelmäpiiri kuin Xperia 10 IV -puhelimessa. Sony on ilmoittanut puhelimessa olevan 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tuettuna on myös muistikortti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on varustellut puhelimen kolmella takakameralla. Xperia 10 V:n pääkamerana toimii 48 megapikselin tasoinen optisesti vakautettu sensori, jonka rinnalla on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 8 megapikselin telekamera, joka kykenee 2x optiseen zoomaukseen. Puhelimen etuosaan on saatu yksi 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin akun varassa. Puhelinta ladataan USB-C-liittimen kautta maksimissaan 18 watin pikalatauksella. Puhelimen mukana ei enää toimiteta laturia tai USB-C-kaapelia. Puhelimeen on saatu myös kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä stereokaiuttimet. Käyttöjärjestelmänä toimii tuoreeltaan Android 13.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on kertonut aloittavansa Xperia 10 V -puhelimen myynnin Suomessa kesäkuun 2023 puolivälissä. Suositushinta puhelimelle on 449 euroa. Tarjolle on tulossa neljä väriversiota, jotka ovat musta, valkoinen, vihreä sekä laventeli.

Lähde: Sonyn tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony