SonySponsoroitu

Sony Xperia 1 VI mullistaa mobiilikuvaamisen – Ainutlaatuinen optisen zoomin telekamera tarjoaa laajoja mahdollisuuksia myös makro- ja muotokuvaamiseen

Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI on uusin premium-tason älypuhelin, joka asettaa uuden standardin älypuhelimella kuvaamiseen tekoälyn sekä uniikin optisen telekameran avulla. Xperia 1 VI tuo mukanaan huipputason kokemuksen mistään karsimatta, sillä kameroiden ohella mukana on markkinoiden paras suorituskyky, kahden päivän akunkesto sekä uudistettu näyttö.

Uutuuspuhelimella voi päästää luovuuden valloillensa, sillä monipuolinen kamera tuo uusia ulottuvuuksia. Tavallisten 16 mm ja 24 mm polttovälien lisäksi Xperia 1 VI tarjoaa 48 mm polttovälin sekä uuden 85–170 mm optisen teleobjektiivin, joka mahdollistaa aidon optisen zoomauksen sekä uudet makro- ja muotokuvausominaisuudet.

Suomessa Sony Xperia 1 VI on nyt saatavilla 1399 euron suositushintaan 12 + 256 gigatavun muisteilla. Valittavissa on kolme väriversiota, jotka ovat khakinvihreä, platinahopea sekä musta.

Osta Sony Xperia 1 VI täältä!

Yksinkertaisempi ja esteettömämpi kuvauskokemus

Sonyn älypuhelimet ovat aina tuoneet erinomaisen kuvauskokemuksen kaikille, ja esimerkiksi ammattikuvaajille mukana on ollut monipuolisia toimintoja niin valo- kuin videokuvauksen osalta. Xperia 1 VI yhdistää nyt kolme kamerasovellusta yhteen, joka tekee kuvauskokemuksesta aikaisempaa helpomman.

Kamerasovelluksessa on mahdollista vaihdella helposti pyyhkäisemällä esimerkiksi valokuva-, bokeh-, video- ja hidastustilojen välillä. Pro-tila on saatavilla edelleen käyttäjille, jotka haluavat hallita kuvaustaan jokaista yksityiskohtaa myöden.

Vaikka nyt tarjolla on yksi kamerasovellus kolmen sijasta, niin mukana on laaja valikoima monipuolisia työkaluja, kuten PSM-kuvaustilat sekä mukautettavat väriasetukset Creative Look -ominaisuuden avulla. Uusi touch tracking säätää nyt automaattisesti kirkkautta ja värisävyjä. Kamerasovelluksen uusi Pro Video -kuvaustila tarjoaa yksityiskohtaiset asetukset videokuvausta varten ja mahdollistaa vaivattoman hallinnan sekä valo- että videokuvauksessa.

Kamera on myös suunniteltu esteettömäksi, sillä siihen voi asettaa merkkiäänen, kun puhelimen kamera kallistuu jommallekummalle puolelle. Tämä helpottaa sokeita ja heikkonäköisiä ottamaan hyviä kuvia.

Xperia 1 VI -puhelimen yksi uniikki ominaisuus on myös oikeaan reunaan tuotu kameran laukaisinpainike. Kyseessä on kaksivaiheinen painike, jolla voidaan tarkentaa sekä ottaa kuva. Erillinen painike antaa järjestelmäkameramaisen kokemuksen, jonka lisäksi se helpottaa käyttöä vähentäen jatkuvaa liikettä.

Uniikki telekamera mahdollistaa zoomauksen, makrokuvaamisen ja muotokuvat

Telekuvaus löytyy monista älypuhelimista, ja monille on tuttuja varmasti perinteiset 3- tai 5-kertaiset telekamerat, mutta Xperia 1 VI tuo mukanaan jotain todella uniikkia. Puhelimessa on nimittäin optinen telekamera, joka tuo mukanaan saumattoman 3,5-7,1-kertaisen zoomauksen, joka vastaa normaalia pidempää 85-170 mm polttoväliä.

Kyseessä on aito optinen zoomaus koko 85-170 mm polttovälin alueella, joten kuvanlaatu on aina parasta. Siinä missä monissa kilpailijoissa on tarjolla yksi tai kaksi kiinteää polttoväliä zoomaukselle, niin Xperia 1 VI:n kohdalla ei tarvitse tehdä kompromisseja. Uusittu telekamera avaa myös täysin uudenlaisia mahdollisuuksia kuvaukselle, sillä sen avustuksella Xperia 1 VI takaa täydelliset muotokuvatoiminnot sekä makrokuvaamisen telekameralla.

Telekameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja se on kooltaan 1/3.5 tuumaa tarjoten samalla 1,0 mikronin pikselikoon sekä f/2.3-f/3.5-aukon riippuen käytettävästä polttovälistä. Telekamera on erinomainen muun muassa tilanteissa, joissa haluaa ottaa laadukkaita kuvia kaukana olevista kohteista karsimatta laadusta. Kamera tarjoaa konserteissa mahdollisuuden kuvata esiintyjiä kauempaakin tai taltioida upeita yksityiskohtia kaupunkien arkkitehtuurista.

Telekameran 3,5X kuvia:

Telekameran 7,1X kuvia:

Uusi telekamera mahdollistaa myös ainutlaatuiset telemakrokuvat, joka avartaa käsitystä kameran kyvykkyydestä. Telemakron avulla saa uusia ja uniikkeja perspektiivejä erityisesti valokuviin, mutta myös videokuvaukseen. Usein makrokuvat otetaan ultralaajakulmakameralla, mutta Xperia 1 VI:n uusi telekamera mahdollistaa aikaisempaa yksityiskohtaisemmat makrokuvat selvästi lähempää kuvattavaa kohdetta. Pienin tarkennusetäisyys on ainoastaan 4 senttimetriä, joten erillistä makro-objektiivia ei enää tarvita. Lisäksi makrokuviin saadaan enemmän syvyyttä muun muassa luonnollisen bokeh-sumennuksen ansiosta.

Muotokuvaus onnistuu optisen telekameran 85 mm polttovälillä, ja se takaakin ammattimaiset muotokuvat. 85 mm on täydellinen polttoväli muotokuville, sillä sen ansiosta kasvojen vääristymät saadaan minimoitua. Xperia 1 VI tuo mukanaan myös edistyneen bokeh-toiminnon sekä tekoälyn, jotka yhdessä mahdollistavat kauniit muotokuvat, ja kuvissa ihonsävyt vastaavat todellisuutta.

Xperia 1 VI takaa upeat kuvat joka tilanteessa

Sony on luonut Xperia 1 VI -puhelimen muun muassa hämäräkuvaamista varten, sillä laitteessa oleva uusi Exmor T for Mobile -kamerasensori ja tekoälykäsittely tuottavat upeita kuvia joka tilanteessa. Suuremman sensorin ansiosta kuvissa on vähemmän kohinaa, dynaaminen alue on laajempi ja värit ovat näyttävät.

Xperia 1 VI on varusteltu erittäin valovoimaisella 52 megapikselin pääkameralla, jossa on perinteikäs 24 mm polttoväli. Kyseessä on 1/1.35 tuuman kokoinen sensori 2,24 mikronin pikselikoolla sekä suurella f/1.9-aukolla. Kamera on optisesti vakautettu, joten ylimääräinen liike saadaan jo ennen kuvausta minimoitua.

Pääkameran kuvia:

Pääkameralla on mahdollista taltioida myös kuvia tarkalla 48 megapikselin resoluutiolla. Korkean resoluution sensori antaa tähän mahdollisuuden, ja erityisesti maisemakuvissa 48 megapikselin resoluutio tuo mukanaan erittäin paljon yksityiskohtia ja mahdollisuuden rajata kuvia jälkikäteen laadusta tinkimättä.

Lisäksi puhelimessa on erittäin laaja 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, jossa käytetään Exmor RS for Mobile -kamerasensoria. Se on kooltaan 1/2.5 tuumaa ja tuo mukanaan 1,4 mikronin pikselikoon. Kamerassa on f/2.2-aukolla sekä 16 mm polttovälillä varusteltu linssi, ja se kykenee erittäin laajaan 123 asteen kuvausalueeseen. Ultralaajakulmakamera avartaa maailmaa ja sen avulla voidaan taltioida laajempi näkymä sekä ottaa näyttäviä kuvia eri perspektiiveistä.

Ultralaajakulmakameran kuvia:

Kaikissa Xperia 1 VI -puhelimen kameroissa on 4K HDR -videotallennus 120 kuvan sekuntinopeudella, reaaliaikainen Eye AF -automaattitarkennus sekä reaaliaikainen seuranta. Lisäksi kaikissa kameroissa on heijastuksia ehkäisevä ZEISS T* -pinnoite, jolla saadaan aikaan erinomainen kuvanlaatu ja minimoidaan ei-toivotut vaikutukset, kuten heijastukset.

Kamerakokonaisuuden on kruunaamassa laadukas 12 megapikselin etukamera, jonka Exmor RS for Mobile -sensori on kooltaan jopa 1/2.9 tuumaa ja siinä on 1,22 mikronin pikselikoko. Etukamerassa on myös luonnollinen 24 mm polttoväli ja f/2.0-aukko. Etukamera tuottaa upeita ja selkeitä kuvia, mutta myös vertaansa vailla olevia videoita 4K 60 fps -tarkkuudella ja S-Cinetone for mobile -väriprofiileilla.

Todellinen lippulaivapuhelin

Huipputason kameroiden ohella Sony Xperia 1 VI on muutenkin huipputasoinen. Puhelimella otettuja kuvia voidaan tarkastella upealla Power by BRAVIA -teknologiaa hyödyntävällä näytöllä, joka on kooltaan 6,5 tuumaa. Näytön tarkkuus yltää korkeaan 2340 x 1080 pikseliin, siinä on sulava 120 hertsin virkistystaajuus ja mukana on uusi 19.5:9-kuvasuhde.

Suorituskyvystä vastaa markkinoiden tehokkain älypuhelimiin suunniteltu Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 12 gigatavun verran RAM-muistia sekä 256 gigatavua -tallennustilaa. Xperia 1 VI erottuu omassa kategoriassaan myös tuella jopa 1,5 teratavun microSDXC-muistikorteille, joten kuvia ja videoita voidaan taltioida ilman huolta tallennustilan loppumisesta.

Xperia 1 VI tuo mukanaan lisäksi 5000 milliampeeritunnin akun, joka mahdollistaa jopa kahden päivän mittaisen akunkeston. Puhelinta voidaan ladata USB-C-liittimen kautta hyödyntäen yleistä USB Power Delivery -latausstandardia tai langatonta Qi-latausta.

Tutustu puhelimeen tarkemmin Sonyn virallisilta tuotesivuilta tämän linkin takaa!

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Sony