SonyYleinen

Näin Sony Xperia 10 II ja Xperia 10 eroavat toisistaan

Sony Xperia 10 II ja Xperia 10

Sony esitteli uuden Xperia 1 II -puhelimen ohella myös uuden Xperia 10 II -puhelimen, joka on tarkoitettu keskihintaluokkaan. Uutuuspuhelin on seuraaja viime vuoden Xperia 10 -mallille. Tällä kertaa Sony on panostanut päivitetyssä versiossa erityisesti ominaisuuksiin, jotka olivat edeltäjäversiossa jo hieman vanhentuneita tai kilpailijoita jäljessä. Tässä artikkelissa tulemme vertailemaan Xperia 10 II- ja Xperia 10 -puhelimia keskenään.

Xperia 10 II -mallin muotoilussa on otettu hieman inspiraatiota Xperia 1 II -puhelimesta, sillä yhtäläisyyksiä on havaittavissa. Etupuolella on 21:9-kuvasuhteen näyttöpaneeli, johon ei ole tehty mitään lovia. Takaosassa on nähtävillä vasempaan yläkulmaan sijoitettu kolmoiskamera. Vielä Xperia 10 -versiossa takaosan kamera oli vaakasuunnassa keskitetysti, ja etuosassa näyttö oli viety puhelimen alareunaan ja yläreunassa oli huomattavan paksu kaistale. Suurin muutos Xperia 10 II:n ja Xperia 10:n rakenteessa on se, että uutuuspuhelin on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Lisäksi Xperia 10 II on valmistettu osittain lasista, kun viime vuonna puhelin oli kokonaan muovia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttöön Sony on tehnyt miellyttäviä muutoksia, vaikka koko on edelleen 6 tuumaa. Tekniikka on vaihdettu OLED:iin, kuin viime vuonna luotettiin LCD-paneeliin. Tarkkuus on edelleen Full HD+ -tasolla, mutta näyttöä suojaava lasi on vaihdettu Gorilla Glass 5 -lasista tuoreempaan Gorilla Glass 6 -versioon. Tehoista on vastaamassa Xperia 10 II -puhelimessa hieman tuoreempi Snapdragon 665 -järjestelmäpiiri, kun vielä Xperia 10:ssä oli Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri. Sony on päättänyt nostaa RAM-muistin määrän 4 gigatavuun ja sisäisen tallennustilan määrän 128 gigatavuun. Aikaisemmin Sony tyytyi 3 + 64 gigatavun muistiversioon.

Sony Xperia 10 II ja Xperia 10

Kameroita on Xperia 10 II -malliin laitettu kolme kappaletta, vaikka Xperia 10:ssa oli alun perin kaksi kameraa. Lisäksi Sony on tehnyt kameraratkaisusta selvästi monipuolisemman. Uutuuspuhelimessa kamera rakentuu 12 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta, Viime vuonna Xperia 10 -puhelimessa saatiin tyytyä 13 megapikselin pääkameraan ja 5 megapikselin syvyysterävyyskameraan. Etukamera on pysynyt jälleen 8 megapikselin tasoisena.

Akkua Sony on päättänyt suurentaa huomattavasti. Xperia 10 II on varusteltuna 3600 milliampeeritunnin akulla, ja Xperia 10 -mallissa oli selvästi pienempi 2870 milliampeeritunnin akku. Uusi Xperia 10 II toimitetaan myös tuoreeltaan Android 10 -versiolla, joka on hyvin luonnollista.

Sony on ilmoittanut Xperia 10 II:n hinnan asettuvan Suomessa 369 euroon, ja se on tulossa saataville huhtikuun loppuun mennessä. Viime vuonna Xperia 10:n hinta oli uutena 349 euroa.

Molempien puhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

Xperia 10 II- ja Xperia 10 -puhelimien tekniset tiedot.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony