SonyYleinen

Näin Sony Xperia 1 II ja Xperia 1 eroavat toisistaan

Sony Xperia 1 II ja Xperia 1

Sony on julkaissut uuden huippuluokan Xperia 1 II -älypuhelimensa globaalisti ja kyseessä on seuraaja viime vuoden Xperia 1 -puhelimelle. Uutuuspuhelimessa Sony on ottanut askeleen jälleen tuoreempaan tekniikkaan sekä kohti pahimpia kilpailijoitaan. Verrattuna viime vuoden Xperia 1 -puhelimeen, kovin huomattavia suunnan muutoksia Sony ei ole tehnyt, mutta kyseessä on luonnollinen päivitys edeltäjään. Tässä artikkelissa tulemme tarkastelemaan lähemmin Xperia 1 II- ja Xperia 1 -puhelimien välisiä eroavaisuuksia.

”Xperia 1 II kristallisoi Sonyn arvot luovana viihdeyrityksenä tuomalla yhteen Sonyn palkittujen tekniikoiden parhaat puolet yhdessä tyylikkäässä, erittäin nopeassa laitteessa ja vieden sisältöjen luomisen, jakamisen ja viihteestä nauttimisen mahdollisimman pitkälle myös tien päällä”, sanoo Sony Mobile Communicationsin toimitusjohtaja Mitsuya Kishida.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakenteellisia eroja Xperia 1 II- ja Xperia 1 -puhelimien väliltä löytyy jonkin verran, sillä Sony ei ole tyytynyt viime vuotiseen toteutukseen. Uudessa Xperia 1 II -puhelimessa rakenne on hieman kulmikkaampi, mutta valmistusmateriaalit ovat edelleen alumiini sekä Gorilla Glass 6 -lasi. Molemmat puhelimet ovat myös IP68-luokituksen mukaisesti vesitiiviitä. Tällä kertaa Sony on siirtänyt takaosassa olevan kamera-alueen puhelimen vasempaan yläkulmaan, kun vielä Xperia 1 -puhelimessa kamerat olivat keskitetysti.

Näyttö on molemmissa puhelimissa lähes identtiset, mutta Xperia 1 II -malliin on tuotu tuki myös 90 hertsin virkistystaajuudelle. Sony on myös päivittänyt järjestelmäpiirin tuoreimpaan Snapdragon 865 -versioon, kun Xperia 1 -mallissa on vanhempi Snapdragon 855. Xperia 1 II -puhelimeen on saatu mukaan myös 5G-tuki, jota ei vielä viime vuoden mallista löytynyt. Lisäksi Sony on päättänyt nostaa RAM-muistin määrän 6 gigatavusta nyt 8 gigatavuun ja sisäistä tallennustilaa on tuplasti, eli 256 gigatavua.

Kamerapuolella Sony luottaa jälleen kolmeen kamerasensoriin, joiden rinnalle on kuitenkin tuotu myös iToF-sensorit. Kaikki kolme kameraa ovat 12 megapikselin tasoisia, kuten myös Xperia 1 -mallissa oli viime vuonna. Xperia 1 II -puhelimessa telekamera kykenee nyt kuitenkin 3x optiseen zoomaukseen, kun Xperia 1 -puhelimen telekamera kykenee vain 2x optiseen zoomaukseen. Lisäksi Xperia 1 II -mallissa Sony on tehnyt vahvaa yhteistyötä ZEISS:n kanssa. Uutuuspuhelimen etukamera on kuitenkin päätetty pitää samana kuin viime vuonna, eli sen tarkkuus on 8 megapikseliä.

Sony Xperia 1 II ja Sony Xperia 1

Akun osalta Sony on tehnyt mukavia muutoksia, sillä Xperia 1 II on varusteltu suuremmalla 4000 milliampeeritunnin akulla, kun Xperia 1 on varusteltuna vain 3330 milliampeeritunnin akulla. Lisäksi muutoksia on tullut latausmahdollisuuksiin, sillä Xperia 1 II tukee langallisen latauksen lisäksi langatonta latausta. Xperia 1 II puhelimessa Sony luottaa myös perinteiseen kylkeen sijoitettuun sormenjälkilukijaan, eikä ole vienyt sitä kilpailijoidensa tapaisesti näytön alapuolelle.

Yksi erikoisuus Xperia 1 II -puhelimessa on kuulokeliitin, josta Sony luopui jo vuosia sitten, eikä viime vuoden Xperia 1 -puhelimesta sitä löytynyt. Uusi Xperia 1 II on varusteltuna myös tuoreimmalla Android 10 -käyttöjärjestelmällä, joka on tarjolla päivityksenä myös Xperia 1 -mallille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Sony ei ole vahvistanut Xperia 1 II:n hinnoittelua Suomessa, mutta se on tulossa saataville kesäkuussa. Viime vuonna Xperia 1:n hinta asettui 949 euroon, joten Xperia 1 II:n hinnan voidaan olettaa asettuvan samaan tasoon. On kuitenkin hyvä huomata, että hinnat saattavat nousta jopa 100 euroa 5G-tuen myötä, kuten monilla muillakin valmistajilla.

Molempien puhelimien teknisiä tietoja voi vertailla alapuolella olevasta taulukosta.

Xperia 1 II- ja Xperia 1 -puhelimien tekniset tiedot.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony