SonyYleinen

Sony Xperia 10 VI julkaistiin – Vähemmän kameroita ja järkevämpi hinta

Sony Xperia 10 VI

Sony on päivittänyt tänään keskihintaista Xperia-mallistoa uudella Xperia 10 VI -puhelimella. Kyseessä on seuraaja viime vuoden Xperia 10 V -mallille, mutta nyt on saatu suuria uudistuksia muun muassa kameroihin.

Uutuuspuhelin tarjoaa tutun muotoilun, vaikka pieniä uudistuksia nähdäänkin. Puhelimessa on pitkulainen toteutus, mutta samalla on panostettu kevyeen 164 grammaan toteutukseen. Xperia 10 VI on saanut myös IP65/68-luokituksen, eli se kestää kauttaaltaan vettä. Sony on valmistanut puhelimen muovikehyksestä sekä Gorilla Glass -lasipinnoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 10 VI tuo mukanaan 6,1 tuuman kokoisen OLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä Sonylle tuttu 21:9-kuvasuhde. Sony kutsuu näyttöä nimellä Triluminous Display for mobile, joten se sisältää Sonyn BRAVIA-televisioita varten kehitettyä teknologiaa.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä keskihintalaisille puhelimille suunnattu Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Sony on ilmoittanut puhelimessa olevan 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tuettuna on myös muistikortti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroihin on tehty muutoksia, sillä takaosassa on kolmen kameran sijasta nyt vain kaksi kameraa. Sony on kuitenkin toteuttanut kolme erillistä polttoväliä, sillä zoomaus voidaan toteuttaa laadukkaamman pääkameran avulla. Kamerajärjestelmän tarjoavat polttovälit ovat 16 mm, 26 mm sekä 52 mm.

Kamerassa on myös colour effects -toiminto, jonka avulla käyttäjä voi ottaa kuvia käyttämällä ennalta asetettuja värivaihtoehtoja. Pääkamera tukee myös optista kuvanvakautusta, ja se toimii niin still- kuin videokuvauksessa.

Uusittu Video Creator -sovellus mahdollistaa lyhyiden videoiden luomisen älypuhelimella otetuista valokuvista ja videoista. Sony on uusinut kamerasovelluksen, jonka luvataan olevan nyt selvästi helppokäyttöisempi. Lisäksi Xperia 10 VI -puhelimessa on tekoälyohjattua kohtaustekniikkaa, joka itsenäisesti valitsee optimaaliset asetukset täydellisen otoksen kuvaamista varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen on saatu 5000 milliampeeritunnin akku. Xperia 10 VI:tä ladataan USB-C-liittimen kautta maksimissaan 18 watin pikalatauksella. Puhelimen mukana ei enää toimiteta laturia tai USB-C-kaapelia. Puhelimeen on saatu myös kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä parannellut eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet. Käyttöjärjestelmänä toimii tuoreeltaan Android 14. Päivityslupaus on 3 + 4 vuotta.

Xperia 10 VI tulee saataville Suomessa kesäkuussa, ja väriversiot ovat sininen, musta sekä valkoinen. Suositushinta on 399 euroa, joka on 100 euroa vähemmän kuin edeltäjällä. Sony toteuttaa myös ennakkotilauskampanjan, joka käynnistyy heti. 16. kesäkuuta asti tilattaessa saa kaupan päälle Sony WH-CH520 -kuulokkeet.

Sony Xperia 10 VI tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,1 tuumaa, OLED, Full HD+ (2520 x 1080), 21:9-kuvasuhde, HDR10, 60 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 128 gigatavua (UFS 2.1) + muistikorttipaikka
 • Takakamerat: Kaksoiskamera + kaksois-LED-salama
  • Pääkamera: 48 MP (f/1.8, 1/2.0″, 26 mm (ja 52 mm), OIS)
  • Ultralaajakulma: 8 MP (f/2.2, 1/4″, 16 mm, 120 asteen näkökenttä)
 • Etukamera: 8 MP (f/2.0, 1/4.0″, 26 mm)
 • Akku: 5000 milliampeerituntia (ei irrotettava)
 • Lataus: 18W langallinen pikalataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, USB 2.0, Bluetooth 5.2, NFC, kuulokeliitin
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija kyljessä, kasvojentunnistus, eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet
 • Käyttöjärjestelmä: Android 14
  • Päivityslupaus: 3 vuotta Android-versioita ja 4 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Mitat: 155 x 68 x 8,3 millimetriä, painoa 164 grammaa
 • Rakenne: Muovikehys ja Gorilla Glass Victus -lasipinnat / IP68
 • Värit: Musta, valkoinen, sininen

Lähde: Sony

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. RAM on ilmeisesti LPDDR5 tyyppiä ja UFS versiosta vaihtelevaa tietoa, mutta luku- ja kirjoitusnopeudet selvästi paremmat kuin UFS 2.1 tyypillä, yhden arvostelijan mukaan GSMarena.

  1. Ja myös pikalatausnopeus rajattu tarkkaan 21W asti.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony