SonyYleinen

Sony Xperia 5 V nyt saatavilla Suomessa 999 euron hintaan – Kaupan päälle 299 euron arvoiset kuulokkeet

Sony Xperia 5 V

Sony julkisti muutama viikko sitten globaalisti uuden Xperia 5 V -älypuhelimen, joka on nyt tullut saataville myös Suomen markkinoilla. Kyseessä on huipputason laite, joka tarjoaa kompaktin toteutuksen.

Jo aikaisemmin myynnin kerrottiin alkavan 29. syyskuuta, joten nyt myös useat jälleenmyyjät ovat lisänneet puhelimen valikoimiinsa. Suositushinta puhelimelle on 999 euroa 8 + 128 gigatavun muistiversiossa. Tarjolla on kolme väriversiota, jotka ovat musta, sininen sekä platinanhopea.

Sony Xperia 5 V -uutuuspuhelin ostajat saavat kaupan päälle huippuluokan Sony WH-1000XM4 -vastamelukuulokkeet, jos laitteen ostaa viimeistään 29. lokakuuta 2023. Kuulokkeiden arvo on 299 euroa. Lisätietoja kampanjasta löytyy osoitteesta www.xperiacampaign.fi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Sony Xperia 5 V

Uutuuspuhelin on valmistettu alumiinikehyksestä sekä Gorilla Glass Victus 2 -lasipinnoista. Sony on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 154 x 68 x 8,6 millimetriä ja painoksi 182 grammaa. Xperia 5 V on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Sony on esitellyt puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, sininen ja hopea.

Xperia 5 V on varusteltuna 6,1 tuuman OLED-näyttöpaneelilla, jossa on Sonylle perinteinen 21:9-kuvasuhde. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus ja mukana on myös 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttö on 10-bittinen ja se tukee myös HDR10+ -toistoa.

Sony on päivittänyt järjestelmäpiiriä, sillä tehoista on vastaamassa huippuluokan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. Sama piiri on nähty lukuisissa huippupuhelimissa vuoden 2023 alkupuolen aikana. Xperia 5 V -puhelimeen on saatu 8 gigatavua LPDDR5X-RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä UFS 4.0 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on päivitetty myös kameraa, sillä nyt takaosassa on kaksoiskameran aikaisemman kolmoiskameran sijasta. Xperia 5 V:n takana on 24 mm:n objektiivi 2-kerroksisella Transistor Pixel stacked CMOS -kuvakennolla. Uusi 54 megapikselin tasoinen sensori on kooltaan 1/1.35 tuumaa. Pääkameraa käytetään myös telekamerana rajaten 54 megapikselin kuvaa. Toinen kameroista on 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera.

Lisäksi ZEISS-optiikka on kalibroitu erityisesti Xperia 5 V -älypuhelinta varten. ZEISS T* -pinnoite edistää tarkkaa kuvarenderöintiä ja kontrastia vähentämällä heijastuksia kaikissa takakameran linsseissä. Myös etukamera on varustettu 12 megapikselin sensorilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on varustellut puhelimen 5000 milliampeeritunnin akulla, jota pystytään lataamaan 30 watin pikalatauksella. Sony ei enää toimita laturia puhelimen mukana, eikä mukana toimiteta myöskään USB-kaapelia. Xperia 5 V on varusteltuna myös langattomalla 15 watin latauksella sekä myös käänteisellä langattomalla latauksella.

Puhelimen muita huomioitavia ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä eteenpäin suunnatut kaiuttimet. Sony toimittaa puhelimen oletusarvoisesti tuoreimmalla Android 13 -käyttöjärjestelmällä varusteltuna.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony