AndroidSonyYleinen

Sony Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact julki – Molemmissa tehokas Snapdragon 845

Sony on esitellyt tänään MWC18-messujen yhteydessä kaksi uutta älypuhelinta, joista Xperia XZ2 on lippulaivatason huippupuhelin ja Xperia XZ2 Compact tarjoaa pienemmän näytön, mutta muuten lähes vastaavat ominaisuudet isoveljensä kanssa. Sonyn uutuudet ovat myös markkinoiden tehokkaimpia puhelimia, sillä niistä löytyy Qualcommin tuorein Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri.

Ulkoisesti molemmat puhelimet ovat pitkälti samanlaisia. Puhelimet rakentuvat metallikehyksen ympärille ja Xperia XZ2:n takapinta on lasia. Xperia XZ2 Compactissa takapinta on valmistettu polykarbonaatista. Sony on tuttuun tapaansa varmistanut puhelimet myös IP68-sertifikaatin mukaisesti veden- ja pölynkestävyydellä. Tänään julkaistut puhelimet ovat myös Sonyn ensimmäiset älypuhelimet, joissa on uuden suuntauksen mukainen 18:9-kuvasuhteen kosketusnäyttö. Xperia XZ2:n näyttö on kooltaan 5,7 tuumaa ja Xperia XZ2 Compactin näyttö taasen 5,0 tuumaa. Molempien laitteiden näyttöjen tarkkuus on Full HD+ -tasoa, eli 1080 x 2160 pikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sisäistä tallennustilaa molemmissa laitteissa on 64 gigatavua, mutta jos ei tämä riitä on muistia mahdollista saada lisää muistikortin kautta. Snapdragon 845 -piirin tueksi Sony on laittanut 4 gigatavua RAM-muistia. Kameroiden osalta uudet Xperia-puhelimet ovat saaneet Sonyn 19 megapikselin sensorin takaosaan sekä eteen 5 megapikselin sensorin.

Sony tulee tuomaan molemmat uutuuspuhelimista Suomessa myyntiin huhtikuussa. Xperia XZ2 on saatavilla Liquid Silver-, Ash Pink-, Deep Green- sekä Liquid Black -väreissä 799 euron hintaan. Halvempi Xperia XZ2 Compact tulee saataville samoissa värivaihtoehdoissa 599 euron hintaan. Suomessa ennakkotilaajat saavat lisäksi 249 euron arvoiset Sony True Wireless WF-1000 -kuulokkeet kaupan päälle, jos tilauksen on tehnyt 26.02. – 05.04. välisenä aikana.

Xperia XZ2 ja Xperia XZ2 Compact tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: Snapdragon 845 (molemmissa)
  • Näyttö: 5,7 tuuman 18:9 Full HD+ -näyttö / 5,0 tuuman 18:9 Full HD+ -näyttö
  • Muisti: 4 Gt RAM + 64 Gt ROM (muistikorttipaikka) (molemmissa)
  • Kamerat: 19 MP pääkamera ja 5 MP etukamera (molemmissa)
  • Akku: 3180 mAh / 2870 mAh
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8 Oreo (molemmissa)
  • Värit: Liquid Silver, Ash Pink, Deep Green ja Liquid Black (molemmissa)
  • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, veden- ja pölynkestävä IP68 (molemmissa)
  • Hinta: 799 euroa / 599 euroa


Lähde: Sony

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android