AppleYleinen

Steve Jobsin vuonna 2010 lähettämä sähköposti vahvistaa Applen harkinneen ”iPhone Nano” -puhelimen julkaisua

Apple iPhone 12 mini

Oikeustaistelu Applen ja Epic Gamesin välillä on käynnissä ja siihen liittyvissä dokumenteissa on julkaistu Steve Jobsin vuonna 2010 lähettämä sähköpostiviesti. Mielenkiintoinen yksityiskohta sähköpostissa oli, että Applella oli sisäisesti suunnitelmia julkaista ”iPhone Nano” -puhelin, joka olisi ollut vieläkin pienempi versio iPhone 4 -puhelimesta. Sähköpostin havaitsi The Verge -sivusto.

Sähköposti oli suunnattu Applen johtajille ja se lähetettiin vain kuukausi iPhone 4 -puhelimen julkaisun jälkeen lokakuussa 2010. Sähköposti sisältää useita erilaisia liiketoimintasuunnitelmia vuodelle 2011. Yksi sähköpostin kohta on otsikoitu ”iPhone – Joz & Bob”, jolla viitataan Applen nykyiseen johtajaan Greg Joswiakiin ja etiseen johtajaan Bob Mansfieldiin. Kyseisessä kohdassa on muutama mielenkiintoinen viittaus vuonna 2010 kehitteillä olleisiin iPhone-puhelimiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden 2011 aikana oli tarkoitus julkaista plus-versio iPhone 4 -puhelimesta, jossa on paremmat antennit, järjestelmäpiiri sekä kamerat. Lopulta Applelta nähtiin vuonna 2011 iPhone 4S, joka on todennäköisesti viestissä ilmaistu plus-versio. Lisäksi sähköpostissa on maininta ”iPhone nano” -puhelimen suunnitelmasta. Applelta huhuttiin vuosien 2009 ja 2011 välillä iPhone Nano -puhelinta, mutta sitä ei koskaan nähty virallisesti. Sähköposti käytännössä vahvistaa, ettei huhut olleet täysin väärässä.

Sähköpostissa on myös viittaus siihen, että Steve Jobs halusi luoda edullisemman iPhone-puhelimen, joka olisi perustunut iPod Touch -laitteeseen ja olisi korvannut iPhone 3GS -puhelimen. The Verge kuitenkin huomauttaa, että on epäselvää viitataanko edullisemmalla iPhonella myöhemmin viestissä olleeseen iPhone Nanoon, vai olisiko kyseessä ollut täysin oma tuotteensa.

Sähköpostin voi kokonaisuudessaan lukea tämän linkin takaa, mutta iPhone-puhelimia koskeva osuus on kuvakaappauksena alapuolella.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple