GoogleYleinen

Tällainen on Googlen tuleva Tensor G3 -järjestelmäpiiri – Nähdään ensimmäistä kertaa Pixel 8 -puhelimissa huomenna

Google Pixel 8 ja Pixel 8 Pro

Google on julkistamassa uudet Pixel 8- ja Pixel 8 Pro -puhelimet huomenna, jolloin nähdään melko varmasti myös uusi Android 14 -käyttöjärjestelmä. Tulevissa puhelimissa on Googlen kolmannen sukupolven Tensor G3 -järjestelmäpiiri, josta on nyt vuotanut enemmän yksityiskohtia.

X-palveluun on vuodettu kuvia Pixel 8 Pro -puhelimesta, jossa on esillä Device Info HW- ja Aida64-sovelluksien tarjoamia tietoja laitteesta. Mielenkiintoiset yksityiskohdat koskevat uutta Tensor G3 -järjestelmäpiiriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspiirissä on tietojen mukaan jopa 9-ydintä, vaikka normaalisti Android-puhelimissa nähdään 8-ytimisiä järjestelmäpiirejä. Tensor G3 tarjoaa yhden Cortex-X3 -ytimen, joka toimii 2,91 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi mukana on neljä 2,37 GHz:n kellotaajuudella hyrräävää Cortex-A715-ydintä sekä neljä 1,7 GHz:n kellotaajuudella toimivaa Cortex-A510-ydintä. Grafiikkaprosessorina toimii Mali-G715.

Tensor G3 perustuu Samsungin 4 nanometrin valmistusprosessiin. Odotettavasti uutuuspiiri tarjoaa pienemmän lämpenemisen sekä paremman energiatehokkuuden verrattuna Tensor G2 -piiriin. Vuoto paljastaa Pixel 8 Prossa olevan 12 gigatavun verran RAM-muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiirin yksityiskohtien lisäksi vuoto paljastaa puhelimesta myös muita yksityiskohtia. Pixel 8 Prossa tullaan näkemään 6,7 tuuman kokoinen LTPO OLED -näyttöpaneeli, jossa on QHD+ -tarkkuus sekä 1-120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä pitäisi olla integroitu Goodixin kehittämä optinen sormenjälkilukija.

Puhelimessa on myös kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin 5-kertaisesta telekamerasta sekä 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta. Käyttöjärjestelmänä on luonnollisestikin Googlen uusin Android 14.

Pixel 8 -puhelimet esitellään jo huomenna, joten virallisia tietoja ei tarvitse kauaa odotella.

Lähde: Twitter.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google