HMDNokiaYleinen

Sanotaanko jälleen hyvästit Nokia-puhelimille? Suomalainen HMD Global kertoi tuovansa markkinoille HMD-merkkisiä mobiililaitteita

HMD Globalin logo

HMD Global on ollut yksinoikeudellinen lisenssinhaltija Nokia-brändille älypuhelimissa. Nyt yrityksen toimitusjohtaja on ilmoittanut merkittävästä virstanpylväästä, joka asettaa kysymysmerkkejä Nokia-puhelimien jatkolle.

HMD Globalin toimitusjohtaja Jean-Francois Baril on kertonut LinkedInissä, että yhtiö on perustamassa alkuperäistä HMD-brändiä. Hänen mukaansa jatkossa voidaan odottaa nähtävän uusi valikoima HMD-merkkisiä mobiililaitteita. Baril myös kertoo rinnalla nähtävän Nokia-laitteita sekä yhteistöitä ”jännittävien uusien kumppaneiden kanssa”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olen innoissani ilmoittaessani merkittävästä virstanpylväästä HMD:n evoluutiossa – me perustamme alkuperäisen HMD-brändin. Voit odottaa näkeväsi uuden valikoiman HMD-brändättyjä mobiililaitteita, sekä Nokia-laitteita ja yhteistöitä jännittävien uusien kumppaneiden kanssa”, kertoo HMD Globalin toimitusjohtaja Jean-Francois Baril on kertonut LinkedInissä.

Toimitusjohtajan mukaan yritys jatkaa arvojaan kestävämmän ja edullisemman tulevaisuuden suunnittelemiseksi. Yritys keskittyy teknologiaan, jossa panostetaan käyttäjäkokemukseen sekä ihmisten tarpeiden ennakoimiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G42 5G on tuorein Nokia-älypuhelin.

Jean-Francois Baril on ottanut myös kantaa yrityksen nykytilaan. HMD Globalin kerrotaan kohdanneen ennennäkemättömän paineen vuonna 2022, kun pandemian vaikutukset vaikuttivat maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin ja korkea inflaatio ja taloudellinen epävakaus vaikuttavat kuluttajien ostovoimaan.

”Reagoimme nopeasti, uudelleen organisoimme liiketoimintaamme ja näemme positiivisen vauhdin vuonna 2023 – korjattavuus-, kestävyys- ja detox-tuotteemme laskeutuvat uskomattoman hyvin kuluttajien ja yritysten keskuudessa”, kertoo Baril.

Barilin mukaan HMD Global on nyt nopeimmin kasvava 5G-älypuhelimien valmistaja ja johtajana korjattavien laitteiden kategoriassa. Hänen mukaansa HMD Global on yksi Euroopan suurimmista puhelinyrityksistä ja tänä vuonna yritys tuo tuotantoa Eurooppaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 2660 Flip -puhelimen uudet väriversiot.

”Nyt olemme valmiita matkallamme seuraavaan askeleeseen – astumaan markkinoille itsenäisesti luodaksemme uutta kuluttajien tarpeisiin keskittyvää televiestintämaailmaa”, kertoo Baril.

”Yhdessä vankkumattoman sitoutumisen kanssa korkealaatuisten ja kohtuuhintaisten mobiililaitteiden tarjoamiseen kuluttajille ympäri maailmaa, jokainen meistä HMD:llä on innoissaan tulevaisuudestamme suunnitella innovatiivisia tuotteita, jotka kestävät, vähentävät elektroniikkajätettä ja auttavat ihmisiä pitämään mobiililaitteita pidempään ja sillä on myönteinen vaikutus planeettaan”, jatkoi Baril.

Vuonna 2016 perustettu HMD Global hankki Nokialta lisenssin brändin käytöksi puhelimissa ja tableteissa 10 vuodeksi eteenpäin. Sopimus tulee päätökseen vuonna 2026, eli kolmen vuoden päästä. HMD Globalin yrittäessä rakentaa omaa HMD-brändiä, asettaa se Nokia-puhelimien tulevaisuuden erikoiseen valoon.

Yrityksen uusi suunta voisi antaa vihiä Nokia-puhelimista luopumisesta, vaikka vielä Nokia-laitteita luvataan olevan tulossa HMD-brändin rinnalla. On kuitenkin mahdollista, että Nokia ja HMD Global eivät ole jatkamassa lisenssisopimusta.

Toistaiseksi ei ole annettu tarkempia tietoja HMD-brändin puhelimien tarkasta julkaisuajasta.

Lähde: LinkedIn

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD