JollaYleinen

Suomalainen Jolla ottaa askelia kohti autoteollisuutta – tarjoaa AppSupport-ratkaisua Linux-pohjaisille alustoille

Suomalainen Jolla on tunnettu erityisesti Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä sekä yrityksen alkuaikoina nähdyistä Jolla-puhelimista. Jolla on kuitenkin nyt ottanut askelia kohti autoteollisuutta, josta ovat kiinnostuneet viime vuosina myös monet tunnetut älypuhelinvalmistajat. Jolla ei ole kehittämässä omia autoja tai ajoneuvojärjestelmää, vaan tarjoaa omaa teknologiaansa sovellustuen parantamiseksi.

Nykyisin suomalainen Jolla pitää kotipaikkaansa Tampereella. Yhtiön päätuote on edelleen Sailfish OS -käyttöjärjestelmä, joka on avoin Linux-käyttöjärjestelmä mobiililaitteille. Kuluttajatuotteista Sailfish OS -käyttöjärjestelmän painopiste on siirtynyt yrityksien ja hallituksien ratkaisuihin. Sailfish OS -käyttöjärjestelmän osana Jolla on kehittänyt Android-sovelluksien suorittamisen mahdollistavan AppSupport-ratkaisun mille tahansa Linux-pohjaiselle alustalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jollan tuorein työpaikkahakemus paljastaa yhtiön suunnitelmia autoteollisuuden markkina-alueella. Jolla etsii työntekijää tittelillä Automotive Sales Manager, jonka tehtävänä olisi kasvattaa Jollan liiketoimintaa, osallistua yrityksen strategian luomiseen erityisesti autoteollisuutta varten sekä hankkia ja tunnistaa asiakkaita. Jollan visiona on tarjota yhtiön teknologioita uusille markkinoille, millä viitataan autoteollisuuteen. Työpaikkahakemus paljastaa tarkoituksena olevan tunnistaa ja kehittää uusia liiketoimintamahdollisuuksia Jollan AppSupport for Linux Platforms -tuotteelle.

AppSupport for Linux Platforms on Jollan kehittämä ratkaisu, jonka avulla itsenäistä Linux-käyttöjärjestelmää voidaan laajentaa käyttämään laajaa Android-alustalle kehitettyjen sovellusten ekosysteemiä. Jollan mukaan yksi tärkeimmistä käyttöjärjestelmämarkkinoille pääsyä koskevista vaatimuksista on pääsy tai kyky kehittää kilpailukykyisiä sovelluksia loppukäyttäjille. Selvä enemmistö sovelluksista luodaan Android- tai iOS-käyttöjärjestelmille ja Jollan ratkaisu mahdollistaa pääsyn käyttöjärjestelmämarkkinoille Android-sovelluksien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AppSupport-ratkaisun toteutus. / Kuva: Jolla.

Jollan mukaan yhtiön sovellusratkaisun suorituskyky on verrattavissa alkuperäiseen Android-käyttöjärjestelmään, mutta se on silti saatavilla kaikille Linux-yhteensopiville alustoille. Kyseistä sovellusratkaisua Jolla on käyttänyt vuodesta 2013 lähtien Sailfish OS -käyttöjärjestelmässään, mutta nyt toteutusta kaupataan muille alustoille. Android-sovellukset ajetaan Jollan ratkaisussa erillisessä Android-sovellusympäristössä, joka on suojattu ”hiekkalaatikko”. Ratkaisu on yhteensopiva .apk-tiedostojen kanssa ja ratkaisu on mahdollista integroida laitteisto-ominaisuuksiin ilman rajoituksia.

Jolla kertoo ratkaisun mahdollistavan Linux-alustoilla Android-sovelluksien käyttämisen luonnollisesti ja osana alustaa. Android-sovelluksien ilmoitukset voidaan myös integroida osaksi alustojen käyttöliittymää. Jollan mukaan mielenkiintoiset alat ratkaisun käytölle ovat muun muassa autoteollisuus sekä kuljetusteollisuus.

Lähde: Jolla, Jolla AppSupport for Linux Platforms

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla