SuomiMobiiliYleinen

SuomiMobiili täytti neljä vuotta!

SuomiMobiili täytti neljä vuotta.

SuomiMobiili avasi ovensa lukijoille 17. kesäkuuta 2015, joka tarkoittaa sivuston täyttävän tänään jo neljä vuotta. Neljä vuotta SuomiMobiilia rakentaessa on mennyt nopeasti ja eteen on tullut monenlaisia haasteita sekä mielenkiintoisia aiheita.

Jo neljä vuotta sitten SuomiMobiili sai lentävän lähdön, sillä vain kuukausi sivun avaamisen jälkeen saimme käsiimme Microsoftin julkaisemattoman Cortana-ääniavustajan Android-version, jonka johdosta sivun kävijämäärät räjähtivät noin viikon ajaksi ja päivittäin sivuilla oli jopa 20 000 näyttökertaa. Tämä ilo kesti kuitenkin vain viikon, jonka jälkeen Cortanan Android-versio on lähes unohdettu. Cortanan kaltaisia vuotoja ei neljän vuoden sisään ole eteen sattunut, mutta muutamia pienempiä eksklusiivisia aiheita on päästy julkaisemaan, joita on myös referoitu ympäri maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden 2016 kesällä saimme muun muassa Turing Robotic Industriesilta suoraan tiedon, että Suomeen suunniteltu älypuhelintuotanto ei tule tapahtumaan, joka nousi otsikoihin laajasti Suomessa kuin ulkomaillakin. Lisäksi olemme julkaisseet kuvia julkaisemattomasta Microsoftin Xbox-brändätystä älykellosta sekä kuvia ja tietoja Huawei MediaPad M2 ja Mate 9 -laitteista ennen julkaisua (Mate 9 -kuvat poistettu usean tahon pyynnöstä). Lisäksi neljän vuoden aikana SuomiMobiilissa on myös julkaistu muita selvästi pienempiä eksklusiivisia artikkeleita.

Mielenkiintoista huomiota ovat myös saaneet SuomiMobiilin Nokia-aiheiset aprillipilat. Vuoden 2018 Nokia 9 -aprillipila nousi otsikoihin laajasti maailmalla ja myös muun muassa Ilta-Sanomat julkaisivat uutisen aprillipilasta. Tänä vuonna julkaisimme vastaavan vuodon Nokia 8.1 Plus -puhelimesta, joka löi itsensä läpi myös maailmalla ja se elää tälläkin hetkellä omaa elämäänsä huhuissa.

Neljässä vuodessa ennätysmäärä viallisia testilaitteita?

Vaikka SuomiMobiili on pitkälti keskittynyt mobiiliaiheista uutisointiin, niin laitearvostelut ovat edelleen merkittävässä roolissa sivuston sisällössä. Vaikka yleisesti puhelimien testaus onnistuu ilman ongelmia, niin SuomiMobiilin historiassa testiin on eksynyt todennäköisesti ennätysmäärä viallisia testilaitteita suoraan valmistajilta kuin muille medioille Suomessa. Tällä kertaa ei puhuta vain yhdestä viallisesta laitteesta, vaan viallisia laitteita on lukuisia, joita tuskin enää pystyy kaikkia muistamaankaan.

Nopeasti muisteltuna muun muassa Huawei P9 vaihdettiin uuteen viallisen kameran takia, Nokia 8 -puhelimia päätyi testiin peräkkäin kaksi viallista yksilöä (natiseva rakenne ja valmistusvirhe), mutta kolmannella puhelimella testaukset saatiin suoritettua loppuun. Lisäksi Nokia 5.1 Plussan kohdalla äänenvoimakkuuspainikkeet olivat selvästi vialliset, eivätkä toimineet kunnolla. Mieleen painuvin viallinen laite löytyy kuitenkin viime vuodelta, joka on Mate 20 Pro. Testiin saaduista kahdesta yksilöstä näyttö muuttui vihreäksi, josta uutisoitiin SuomiMobiilissa ja maailmallakin varsin laajasti. Lisäksi tuorein viallinen testilaite oli OnePlus 7, jonka kamera saatiin alle viikon testailujen jälkeen täysin sekaisin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viallisiin testilaitteisiin on saatu siis SuomiMobiilin aikana tutustua urakalla ja aina uuden puhelimen tullessa testiin odotetaan jännityksellä, milloin testaaminen saadaan lopettaa ongelmien takia.

Sivusto jatkaa kasvuaan

Vuodesta 2015 lähtien SuomiMobiili on vuosi vuodelta jatkanut tasaista kasvuansa. Viime vuonna SuomiMobiili tavoitti yli miljoona vierailijaa ja tällä hetkellä tilanne näyttää vieläkin paremmalta. Miljoonan vierailijan raja tullaan ylittämään tänä vuonna todennäköisesti reilusti. SuomiMobiilin vuoden 2019 näyttökerrat ovat muun muassa jo ylittäneet vuosien 2015, 2016 ja 2017 näyttökerrat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi toukokuussa SuomiMobiilissa tehtiin uusi kävijäennätys. Verrattuna viime vuoden toukokuuhun näyttökerrat olivat +170% ja istunnot +143%. Nyt kesäkuussa lukemat tulevat olemaan myös hyviä ja kasvua on odotettavissa nykyisien lukujen valossa.

Viimeisen vuoden sisällä lukijoita ovat erityisesti kiinnostanut Nokia-puhelimet, Huawei- ja Honor -puhelimet sekä OnePlus-puhelimet. Lisäksi tasaista kiinnostusta on löytynyt myös Samsungin, Motorolan, Sonyn ja Xiaomin puhelimille.

Vuoden Puhelin 2019 -äänestys ja Kesäkuvakisa ovat jälleen tulossa

Viimeisen parin vuoden aikana olemme järjestäneet suosituksi nousseen Vuoden Puhelin -äänestyksen. Vuonna 2017 keräsimme yli 10 000 ääntä ja vuonna 2018 kerättiin lähes 7600 ääntä. Myös tänä vuonna useat uutuuspuhelimet tulevat kilpailemaan Vuoden Puhelin 2019 -tittelistä, sillä uusi äänestys järjestetään joulukuussa (2.12.2019 – 31.12.2019). Vuoden puhelimiksi on valittu vuonna 2017 OnePlus 5T sekä vuonna 2018 OnePlus 6T.

Myöskin SuomiMobiilin kesäkuvakisa tulee saamaan jatkoa heinäkuussa. Viime vuonna kesäkuvakisa järjestettiin yhteistyössä OnePlusin kanssa ja mukaan saatiin lähes 300 kuvaa. Kesäkuvakisa järjestettiin Facebookissa ja myös tänä vuonna kilpailu tullaan todennäköisesti järjestämään pitkälti samalla konseptilla. Tulevasta SuomiMobiilin kesäkuvakisasta ilmoitetaan kuitenkin tarkemmin lähempänä kilpailun alkamista.

Lopuksi

Neljä vuotta SuomiMobiilia rakentaessa on mennyt nopeasti ja kädet täynnä hommia. Erityisesti kiitos kuuluu yhteistyötahoille, joilta testilaitteita on toimitettu ahkerasti jonoiksi asti. Lisäksi neljästä vuodesta kiitos kuuluu lukijoille, jotka ovat ahkerasti jaksaneet lukea uutisia ja arvosteluita sekä antaneet palautetta.

Viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että SuomiMobiilin kaltaiselle pitkälti ainoastaan mobiiliaiheisiin keskittyvälle sivustolle on myös jatkossa kysyntää. Sivusto ei tule siis jatkossakaan haastamaan pidempään toimineita tekniikkasivustoja, vaan SuomiMobiilin rakentamista jatketaan omalla tyylillämme. Suurimpina tavoitteina lähikuukausina kuitenkin ovat kävijämäärän tasainen kasvattaminen sekä sivuston saaminen kannattavaksi.

Kiitos siis kuluneista neljästä vuodesta lukijoille, yhteistyökumppaneille sekä sivuston avustajille.

////

Eero Salminen

SuomiMobiili.fin perustaja

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:SuomiMobiili