Yleinen

Swappie ja Telia aloittavat yhteistyön kannustaakseen suomalaisia laittamaan puhelimet kiertoon

Swappie

Swappie on tänään ilmoittanut aloittavansa yhteistyön verkko-operaattori Telian kanssa. Yritykset haluavat kannustaa yhteistyössä suomalaisia laittamaan puhelimet kiertoon. Kaikki Telian kauppoihin tuodut puhelimet toimitetaan Swappielle kunnostettaviksi ja kuluttajat saavat vanhasta toimivasta puhelimesta hyvityshinnan.

Vain 20 prosenttia suomalaisista on kierrättänyt viimeisimmän älypuhelimensa, selviää Swappien teettämästä tuoreesta tutkimuksesta. Suomessa myydään joka vuosi yli 2 miljoonaa puhelinta, ja arvioiden mukaan suomalaisissa kodeissa on tällä hetkellä 7 miljoonaa käyttämätöntä puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Ympäristön vinkkelistä yksi haaste on ollut saada suomalaiset kierrättämään vanhoja puhelimiaan. Siksi päätimme yhdistää voimamme Swappien kanssa ja tarttua haasteeseen puhelimien kierrätysasteen parantamiseksi ympäristön hyväksi. Pystymme yhteistyön myötä tarjoamaan Telian asiakkaille vanhoista toimivista puhelimista entistä paremman hyvityshinnan, mikä osaltaan kannustaa tuomaan vanhan luurin kierrätykseen”, iloitsee kiertotalousasiantuntija Juha-Matti Kykkänen Telialta.

Kierrätyspuhelimien suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina ja Swappie on vauhdittanut markkinakasvua omalta osaltaan tekemällä vanhojen puhelimien myynnistä helppoa puhelinautomaattien sekä Swappie-verkkokaupan ja -liikkeiden avulla. Taatakseen kunnostettujen puhelimien laadun yritys on kehittänyt 52-vaiheisen testausprosessin, jonka jälkeen puhelin laitetaan uudenveroisena myyntiin Swappien sivuille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Olemme valtavan iloisia uudesta yhteistyöstä Telian kanssa sekä siitä, että jaamme nyt yhteisen tavoitteen kiertotalouden edistämiseksi Suomessa. Tavoitteemme onkin, että Suomessa joka kolmas puhelin kierrätettäisiin vuoteen 2025 mennessä. Tiedämme jo, että suurin osa älypuhelinten päästöistä (83 %) syntyy valmistuksesta, kuljetuksesta ja ensimmäisen vuoden käytöstä, minkä takia on tärkeää kannustaa suomalaisia kierrättämään tai myymään eteenpäin vanhat älypuhelimensa”, kertoo Swappien VP, Supply and Business Acceleration Pekka Vanne.

Swappien kanssa tehtävän yhteistyön myötä Telia Kauppaan tuodut toimivat puhelimet matkaavat jatkossa Swappielle. Myös liittymien hankkiminen kierrätyspuhelinostoksen yhteydessä helpottuu, kun Swappien verkkopalvelussa voi klikata mukaan Telia Dot -liittymän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Telia vastaanottaa kaupoissaan edelleen myös toimimattomia puhelimia ja huolehtii niiden turvallisesta kierrättämisestä. Puhelimia voi jättää myös Swappien puhelinautomaatteihin, jotka sijaitsevat eri kauppakeskuksissa. Automaatille voi jättää vanhan älypuhelimen, saada siitä hyvityksen ja vaihtaa sen Swappien uudenveroiseksi huoltamaan iPhoneen. Automaatille voi tuoda myös rikkoutuneita puhelimia, jolloin Swappie hoitaa niiden kierrätyksen.

Lähde: Swappien tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. muuta vikaa kun hyvitys tahtoo olla olematon

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen