Yleinen

Tablettien kysyntä laski vuoden 2021 lopulla – vuositasolla toimitukset kasvoivat

Apple iPad mini

Tutkimusyhtiö IDC on julkistanut tietonsa globaalista tablettimarkkinasta viime vuoden lopulta sekä koko vuodelta. IDC kertoo vuoden 2021 olleen loistava tablettimarkkinalle, mutta toimitukset ovat alkaneet jo hidastumaan. Lähitulevaisuudessa toimituksien odotetaan pysyvän pandemiaa edeltävän tason yläpuolella, sillä etäopiskelu ja -työ ovat edelleen suosittuja.

Viimeisellä neljänneksellä loka-joulukuussa tabletteja myytiin 46 miljoonaa kappaletta, joka on jopa 11,9 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kokonaisuudessaan vuosi 2021 oli kuitenkin onnistunut tablettivalmistajille, sillä markkina kasvoi 3,2 prosentin verran. Kaikkiaan tabletteja myyntiin 168,8 miljoonaa kappaletta, mikä on eniten sitten vuoden 2016.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IDC:n tiedot tablettimarkkinasta vuodelta 2021.

Vuoden 2021 suurin tablettivalmistaja oli Apple, joka toimitti 57,8 miljoonaa tablettilaitetta. Apple pystyi kasvattamaan toimituksiaan 8,4 prosentilla verrattuna vuotta aikaisempaan. Apple pystyi kasvattamaan markkinaosuuttaan 32,6 prosentista 34,2 prosenttiin.

Toisella sijalla tablettimarkkinoilla oli Samsung, joka pystyi kasvattamaan myyntiään 3,8 prosentilla. Samsung toimitti yhteensä 30,9 miljoonaa tablettia ja markkinaosuus oli 18,3 prosenttia. Kolmanneksi ylsi Lenovo, jonka tablettien myynti kasvoi jopa 19,2 prosentilla. Lenovo toimitti 17,7 miljoonaa tablettia ja sen markkinaosuus oli 10,5 prosenttia.

Neljänneksi suurin valmistaja oli Amazon, joka kasvatti toimituksia 15,1 prosentilla. Verkkokauppajätti pystyi saavuttamaan 9,5 prosentin markkinaosuuden toimittamalla 16,1 miljoonaa tabletti koko vuonna. TOP5-valmistajien joukkoon ylsi myös Kiinalainen Huawei, mutta kyseessä oli ainoa ilmoitettu valmistaja, jonka toimitukset laskivat vuoden takaiseen verrattuna.

Huawein tablettien toimitukset laskivat 32,1 prosenttia, sillä yhtiö toimitti 9,7 miljoonaa tablettia. Huawein markkinaosuus oli 5,7 prosenttia.

Lähde: IDC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen