HuaweiYleinen

Taittuvanäyttöinen Huawei Mate X2 julkaistaan 22. helmikuuta

Huawei on vahvistanut tänään julkaisevansa kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden taittuvanäyttöisen älypuhelimen. Uutuuspuhelin kantaa nimeä Mate X2, ja kyseessä on seuraaja viime vuonna julkaistulle Mate Xs -puhelimelle. Huawei esittelee puhelimen 22. helmikuuta, ja Huawein julkaisema kuva myös vihjaa laitteen toteutuksesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa julkaistu teaser-kuva paljastaa Mate X2 -puhelimen saavan Samsungin taittuvanäyttöisten puhelimien kaltaisen sisälle taittuvan näyttöpaneelin. Aikaisemmin Huawei on luottanut taittuvissa puhelimissaan ulkopuolella taittuvaan näyttöön. Aikaisemmat raportit ovat kertoneet Mate X2:n taittuvan näytön olevan kooltaan 8,01 tuumaa, ja sen tarkkuus on 2480 x 2222 pikseliä. Puhelimen ulkopuolella odotetaan olevan 6,45 tuuman näyttöpaneeli.

Molemmissa näytöissä on huhuttu olevan 90 hertsin virkistystaajuus sekä näytöt ovat Samsungin sekä BOE:n käsialaa. Mate X2 -puhelimeen odotetaan Huawein omaa Kirin 9000 -järjestelmäpiiriä, Android 10 -käyttöjärjestelmää, 4400 milliampeeritunnin akkua sekä 66 watin pikalatausta. Muista yksityiskohdista ei vielä ole kovin tarkkaa tietoa.

Koska julkaisu tapahtuu Kiinassa, niin on epätodennäköistä, että Mate X2 tullaan näkemään heti myös globaalisti. Lisäksi Huaweilla on haasteita Kirin 9000 -järjestelmäpiirien sekä muiden komponenttien kanssa, joten voi olla, että Mate X2 jää vain Kiinan markkinoiden herkuksi.

Lähde: Huawei (Weibo, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei