HuaweiYleinen

Taittuvanäyttöinen Huawei Mate Xs 2 esiteltiin Euroopassa – hinta 1999 euroa

Huawei Mate Xs 2

Huawei on julkaissut tänään Euroopan markkinoille uuden taittuvanäyttöisen Mate Xs 2 -älypuhelimen, joka nähtiin aikaisemmin myös Kiinan markkinoilla. Kyseessä on seuraaja parin vuoden takaiselle Mate Xs -puhelimelle ja se edustaa puhelinta, jossa näyttö taittuu ulkopuolella.

Uutuusversio on vain pieni päivitys edeltäjään, mutta Huawei on tehnyt joitakin parannuksia. Puhelimessa on 7,8 tuuman kokoinen taittuva näyttö, jossa on 8:7.1-kuvasuhde. Näytössä on 2480 x 2200 pikselin tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus, 240 hertsin kosketusherkkyys sekä tuki HDR-toistolle. Näyttö taittuu ulkopuolella, jolloin saadaan aikaiseksi kaksi pienempää näyttöä. Suljettuna pääkäytössä on 6,5 tuuman kokoinen näyttö 19:9-kuvasuhteella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on saanut komposiittivahvisteisen pinnoitteen, jonka pitäisi parantaa kestävyyttä selvästi. Huawei kertoo Mate Xs 2:n pudotuskestävyyden nousseen 2,5-kertaiseksi ja iskunkestävyys on 2,8-kertaa parempi. Huawei kertoo panostaneensa myös saranaan ja saanut näytön taitoskohdasta lähes huomaamattoman. Näyttö tukee nyt myös Huawei M Pencil -kosketusnäyttökynää. Laite painaa nyt vain 255 grammaa, joten se on kevyempi kuin monet kilpailijansa.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 888 4G -järjestelmäpiiri, joten 5G-yhteyksiä ei ole tarjolla. Akunkesto on kookkaan 4600 milliampeeritunnin akun varassa, jonka pitäisi latautua tehokkaalla 66 watin pikalatauksella 30 minuutissa 90 prosentin varaukseen.

Kameroita on tarjolla kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin pääkamera, jossa on tuki XD Optics -tekniikalle. Kamerassa on 23 mm polttovälillä sekä f/1.8 aukolla varusteltu linssi. Toinen kameroista on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmas kamera on 3x optisen zoomauksen tarjoava 8 megapikselin telekamera optisella kuvanvakautuksella. Etuosaan Huawei on laittanut 10,7 megapikselin tasoisen etukameran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä on Android, jonka päällä toimii EMUI 12 -käyttöliittymä. Puhelimessa on Huawein omat palvelut ja AppGallery-sovelluskauppa, sillä Googlen palveluita ei ole tarjolla. Huawei kertoo parantaneensa ohjelmiston kokemusta ja se on nyt selvästi monipuolisempi kuin aikaisemmin.

Euroopassa Huawei Mate Xs 2 tulee myyntiin 8 + 512 gigatavun versiossa 1999 euron hintaan. Myynti alkaa valituilla markkinoilla kesäkuussa. Huawei esitteli puhelimesta kolme väriversiota, jotka ovat musta, violetti sekä valkoinen.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei