HuaweiYleinen

Taittuvanäyttöinen Huawei Mate Xs 2 -puhelin julkaistiin – pieni päivitys, mutta aikaisempaa kestävämpi

Huawei Mate Xs 2

Huawei on julkaissut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden taittuvanäyttöisen Mate Xs 2 -älypuhelimen. Kyseessä on seuraaja parin vuoden takaiselle Mate Xs -puhelimelle ja se edustaa puhelinta, jossa näyttö taittuu ulkopuolella. Puhelin esiteltiin vain Kiinassa, eikä sitä toistaiseksi ole odotettavissa myyntiin globaaleilla markkinoilla.

Uutuusversio on vain pieni päivitys edeltäjään, mutta Huawei on tehnyt joitakin parannuksia. Puhelimessa on 7,8 tuuman kokoinen taittuva näyttö, jossa on 8:7.1-kuvasuhde. Näytössä on 2480 x 2200 pikselin tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus, 240 hertsin kosketusherkkyys sekä tuki HDR-toistolle. Näyttö taittuu ulkopuolella, jolloin saadaan aikaiseksi kaksi pienempää näyttöä. Suljettuna pääkäytössä on 6,5 tuuman kokoinen näyttö 19:9-kuvasuhteella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on saanut komposiittivahvisteisen pinnoitteen, jonka pitäisi parantaa kestävyyttä selvästi. Huawei kertoo Mate Xs 2:n pudotuskestävyyden nousseen 2,5-kertaiseksi ja iskunkestävyys on 2,8-kertaa parempi. Huawei kertoo panostaneensa myös saranaan ja saanut näytön taitoskohdasta lähes huomaamattoman. Näyttö tukee nyt myös Huawei M Pencil -kosketusnäyttökynää. Laite painaa nyt vain 255 grammaa, joten se on kevyempi kuin monet kilpailijansa.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 888 4G -järjestelmäpiiri, joten 5G-yhteyksiä ei ole tarjolla. Akunkesto on kookkaan 4600 milliampeeritunnin akun varassa, jonka pitäisi latautua tehokkaalla 66 watin pikalatauksella 30 minuutissa 90 prosentin varaukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on tarjolla kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin pääkamera, jossa on tuki XD Optics -tekniikalle. Kamerassa on 23 mm polttovälillä sekä f/1.8 aukolla varusteltu linssi. Toinen kameroista on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera ja kolmas kamera on 3x optisen zoomauksen tarjoava 8 megapikselin telekamera optisella kuvanvakautuksella. Etuosaan Huawei on laittanut 10,7 megapikselin tasoisen etukameran.

Käyttöjärjestelmänä on Androidiin pohjautuva HarmonyOS 2.1, jossa on Huawein omat palvelut ja AppGallery-sovelluskauppa. Huawei kertoo parantaneensa ohjelmiston kokemusta ja se on nyt selvästi monipuolisempi kuin aikaisemmin.

Kiinassa Huawei Mate Xs 2 tulee myyntiin 8 + 256 gigatavun versiossa 9999 juanin hintaan, 8 + 512 gigatavun versiossa 11 499 juanin hintaan sekä 12 + 512 gigatavun versiossa 12 999 juanin hintaan. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 1440 euroa, 1655 euroa sekä 1871 euroa. Myynti alkaa 6. toukokuuta Kiinassa. Huawei esitteli puhelimesta kolme väriverisota, jotka ovat musta, violetti sekä vaalea.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei