VivoYleinen

Taittuvanäyttöisen Vivo X Fold -puhelimen tarkat kuvat julkaistiin – myös tietoja vahvistettiin

Vivo X Fold

Vivo tulee julkaisemaan huhtikuussa kotimarkkinoillaan Kiinassa yhtiön ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen, joka kantaa nimeä Vivo X Fold. Julkaisun on vahvistettu tapahtuvan 11. huhtikuuta, eli alle kahden viikon päästä. Jo ennen julkaisua Vivo on päättänyt jakaa laitteen tarkkoja tietoja sekä markkinointikuvia, jotka antavat hyvän käsityksen laitteesta.

Tarkat tuotekuvat vahvistavat Vivo X Fold -puhelimen perustuvan sisäänpäin taittuvaan toteutukseen, eli sisäpuolelta löytyy suurempi näyttöpaneeli. Puhelimen ulkopuolella on vielä erillinen näyttöpaneeli, jossa on esillä etukameraa varten tehty reikä sekä näytön reuna kaartuu hieman. Takaosassa on esillä kookas kamera-alue, jossa on ympyrämuodostelmassa kamerasensorit. Kameroita on takaosassa neljä, joiden rinnalla on LED-salamavalo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen oikeassa reunassa on esillä Alert Slider -kytkin, josta pystytään nopeasti vaihtamaan laitteen äänitiloja. Sisäosan näyttöön Vivo on tehnyt myös etukameraa varten reiän. Lisäksi toisessa reunassa on nähtävästi virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Kuvien perusteella puhelimesta on tulossa ainakin sininen nahkaversio.

Vivo X Fold -puhelimeen on vahvistettu tulevan AMOLED E5 -näyttöpaneeli, jossa on 2K+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi sanaran pitäisi olla hyvin kehittynyt. Erikoisen puhelimesta tekee se, että Vivo on varustellut molemmat näytöt integroidulla sormenjälkilukijalla, jota ei ole vielä muissa taittuvanäyttöisissä puhelimissa nähty. Tehoista on vahvistettu vastaavan Qualcommin tuoreimman Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin. Muita tietoja Vivo ei ole toistaiseksi vahvistanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien huhujen mukaan ulkopuolen näyttö olisi kooltaan 6,53 tuumaa ja siinä olisi Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Takaosan kamerajärjestelmän on odotettu koostuvan 50 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 12 megapikselin telekamerasta 2x optisella zoomauksella sekä 8 megapikselin periskooppikamerasta.

Puhelimeen on odotettu 4600 milliampeeritunnin akkua, 120 tai 80 watin pikalatausta sekä 50 watin langatonta pikalatausta. RAM-muistia on 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 256 gigatavua. Tarkemmat tiedot paljastuvat kuitenkin hyvin pian.

Vivo X Fold julkaistaan toistaiseksi vain Kiinassa, eikä sitä odoteta myyntiin globaaleille markkinoille.

Lähde: Weibo (Vivo, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vivo