GoogleYleinen

Tällaisia teknisiä ominaisuuksia Googlen tuleva Pixel 8a tarjoaa – Saattaa tulla myyntiin myös Suomessa

Google Pixel 8a

Googlen uusi keskihintainen Pixel 8a -puhelin on tulossa pian, sillä julkaisua odotetaan toukokuun aikana. Puhelimesta on nähty jo mallinnuskuvia, mutta myös useita vuotokuvia muutenkin. Nyt tuore vuoto paljastaa laitteen tarkempia teknisiä ominaisuuksia.

Pixel 8a saattaa saada 120 hertsin OLED-näyttöpaneelin, jossa on myös 1400 nitin HDR-kirkkaus. Verrattuna edeltäjän 90 hertsin virkistystaajuuteen on Google menossa selvästi kalliimpien Pixel 8 -mallien suuntaan. Näytön koko olisi 6,1 tuumaa ja siinä olisi myös 2400 x 1080 pikselin tarkkuus. Puhelimen tehoista vastaisi Tensor G3 -järjestelmäpiiri, joka on sama kuin Pixel 8- ja Pixel 8 Pro -puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen uusi ominaisuus on tuki DisplayPort-ratkaisulle.  Vuoto kertoo Googlen jättävän kamerat ennalleen, joten Pixel 8a tarjoisi samat sensorit kuin Pixel 7a. Puhelimeen olisi tulossa siis 64 megapikselin Sony IMX767 -sensoriin perustuva pääkamera sekä 13 megapikselin Sony IMX712 -ultralaajakulmakamera. Etuosassa on 13 megapikselin tasoinen etukamera.

Mielenkiintoinen yksityiskohta uudessa vuodossa koskee puhelimen saatavuutta. Google saattaa nimittäin tuoda Pixel 8a -puhelimen myyntiin aikaisempaa laajemmin, ja jopa virallisesti Suomessa. Pixel 7a oli saatavilla 21 maassa, mutta vuodon mukaan Pixel 8a tulee saataville uusina maina myös Tšekissä, Virossa, Suomessa, Unkarissa, Liettuassa, Latviassa, Puolassa, Romaniassa, Slovakiassa ja Sloveniassa.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google