AndroidHMDNokiaYleinen

Tältä näyttää Nokia-puhelimien tuleva kamerasovellus

HMD Global on lupaillut monesti päivitettyä kamerasovellusta uusiin Android-puhelimiin, mutta toistaiseksi on saatu tyytyä varsin yksinkertaiseen käyttöliittymään. HMD Global laittoi eilen Nokia 5 -puhelimelle jakoon Android 8.0 Oreo -beetaversion, joka paljasti myös tulevan kamerasovelluksen. Itse asiassa kamerasovellus on pitkälti sama kuin aikaisemmin Kiinassa julkaistussa Nokia 7 -puhelimessa.

Nokia 5 -puhelimen kamerauudistuksesta kertoo NokiaMob.net -sivusto. Uusi kamerasovellus tarjoaa vanhan kamerasovelluksen tapaan kaikki tutut ominaisuudet ja oikeastaan vain ulkoasu on muuttunut. SuomiMobiili testasi yhdessä NokiaMob.netin kanssa asentaa päivitettyä kamerasovellusta myös Nokia 8 -puhelimelle, mutta se ei kuitenkaan onnistunut. Testasimme sovellusta myös OnePlus 5T- sekä Moto X4 -puhelimilla, jotka paljastivat sovelluksesta löytyvän muitakin ominaisuuksia, joita ei Nokia 5 -puhelimessa ole aktivoitu. Kamerasovelluksessa on esimerkiksi bothie-kuvausta varten oleva dual-tila sekä P-i-P-tila, eli ”kuva kuvassa”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalilta on toivottu ja odotettu pitkään vanhoista Lumia-puhelimista tuttua kamerasovellusta ja varsinkin yksinkertaista sekä laajaa manuaalikuvaustilaa. Nokia 5:n uudessa manuaalikuvaustilassa on toistaiseksi käytettävissä samat ominaisuudet kuin aikaisemminkin. Päivitettyä kamerasovellusta voi kokeilla omalla Android-puhelimellaan lataamalla APK-tiedoston tämän linkin kautta.

Dual- ja PiP -tilat aktivoituna OnePlus 5T -puhelimella. 

Lähde: NokiaMob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android