HMDNokiaYleinen

Tältä näyttää tuleva Nokia C300 -älypuhelin – tarkka kuva antaa hyvän käsityksen julkaisemattomasta 4G-laitteesta

Nokia C300

HMD Global on julkistanut viime aikoina uusia peruspuhelimia, mutta myös uuden kestävärakenteisen Nokia XR21 5G -älypuhelimen. Lisäksi suomalaisvalmistajalta on odotettu erityisesti Yhdysvaltojen markkinoille suunnattua Nokia C300 -älypuhelinta, josta on nyt saatu ensimmäinen vuotokuva ennen varsinaista julkaisua.

Nokia C3xx -sarjan uutuuspuhelimesta saatiin jo ensimmäinen vihjaus viime vuonna vuotaneesta tuotebriiffistä, jossa laitteen julkaisu oli merkitty vuoden 2023 alkupuoliskolle. Tarkkaa mallinimeä ei vielä tuolloin ollut tiedossa, mutta sittemmin puhelimen nimeksi on paljastunut Nokia C300.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudessa kuvassa Nokia C300 on esillä ensimmäistä kertaa, ja kuva paljastaa muotoilun lähes kokonaan. Puhelimen takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Nähtävästi kamerat voisivat olla pää- ja ultralaajakulmakamerat, joiden rinnalla on makro- tai syvyyskamera. Takaosassa on myös Nokia-logo sekä viimeistely muistuttaa timanttikuviointia.

Puhelimen etuosassa on esillä pisaramaisella lovella varusteltu näyttöpaneeli, jossa on paksut kehykset. Näytön alareunassa olevassa paksussa mustassa kaistaleessa on myös Nokia-logo. Näytöllä on kellonaika 03:00, joka viittaa mallinimeen Nokia C300. Kuva vahvistaa puhelimessa olevan 4G-yhteydet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvasta voidaan nähdä oikeassa reunassa olevan äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroituna sormenjälkilukija. Vasemmassa reunassa on SIM-korttiluukku. Alareunassa on esillä USB-C-liitin sekä yksi mikrofoni.

Nokia C300 on nähty aikaisemmin Geekbenchin tietokannassa.

Nokia C300 on paljastunut aikaisemmin myös Geekbench-suorituskykytestistä, joka on antanut hieman lisätietoja laitteen tekniikasta. HMD Global käyttää puhelimessa Qualcommin edullista järjestelmäpiiriä, joka voisi olla Snapdragon 662. Geekbench paljastaa puhelimessa olevan 3 gigatavua RAM-muistia sekä vanha Android 12 -käyttöjärjestelmä. Oikeastaan muuta ei testi paljasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todennäköisesti HMD Global tulee julkistamaan Nokia C300 -älypuhelimen lähiaikoina Yhdysvalloissa, vaikka tarkkaa ajankohtaa ei olekaan virallisesti vahvistettu.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD