SamsungYleinen

Tältä näyttänee edullisempi Samsung Galaxy Fold – patentti paljasti paljon yksityiskohtia

Samsungin patenttihakemuksessa oleva kuva taittuvanäyttöisestä puhelimesta.

Samsungin tulevan taittuvanäyttöisen älypuhelimen muotoilu on nähtävästi paljastunut Samsungin tuoreesta patenttihakemuksesta. Viivapiirroskuvassa nähdään Galaxy Foldin kaltainen laite, mutta nyt hieman karsitummin, mitä on aikaisemmin nähty. Samsungilta on huhuiltu toisinaan edullisempaan Galaxy Fold Lite -mallinimellä tunnettua puhelinta ja nyt kuvissa saatetaan nähdä juurikin kyseinen laite tai tuleva Galaxy Fold 2 -puhelin.

Todennäköisesti kyse on edullisemman luokan Galaxy Fold -puhelimesta, sillä se on ulkoisesti juuri sellainen, mitä huhuissa on odotettukin. Lisäksi puhelin näyttää rakenteeltaan hieman karsitummalta, mitä alkuperäinen Galaxy Fold on. Esimerkiksi ulkopuolella oleva näyttö on aikaisempaa pienempi ja myös kameroita on nähtävästi vähemmän. Patenttihakemus kertoo puhelimen olevan myös vesitiivis.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Patentin perusteella laitteen ulkopuolella on kaksi kameraa, joiden rinnalla on joko kolmas periskooppikamera tai vaihtoehtoisesti salamavalo. Ulkopuolella on myös pitkulainen kapea näyttö, jossa voidaan näyttää esimerkiksi ilmoituksia. Näytöltä ei pysty käyttämään puhelinta, kuten Galaxy Foldissa oli mahdollista. Patentin perusteella sisäpuolelta laite muistuttaa vahvasti Galaxy Foldia, sillä sieltä löytyy taittuva näyttö, jonka oikeassa yläkulmassa on lovi erilaisia sensoreita varten.

Tällaisia ominaisuuksia pienellä näytöllä voisi olla.

Aikaisempien huhujen mukaan Galaxy Fold Lite -puhelin olisi varusteltuna Snapdragon 865 -järjestelmäpiirillä, joka on tämän hetken huippupiiri. Puhelimeen odotetaan 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa, muovista taittuvaa näyttöä sekä monia muita tekniikoita, joita on nähty aikaisempina vuosina Samsungin puhelimissa. Rakenteeltaan puhelin pitäisi olla pääosin alumiinia ja lasia. Tietojen perusteella Samsung suunnittelee julkaisevan puhelimen kahdessa värissä, jotka ovat Mirror Black ja Mirror Purple.

Huhujen perusteella Galaxy Fold Lite -puhelimen hinta asettuisi 1099 dollariin, joka tekisi siitä yhden edullisimmista taittuvanäyttöisistä älypuhelimista. Huhuja on kuultu myös Samsungin taittuvanäyttöisestä älypuhelimesta, jossa on tuki S Pen -kynälle, mutta valitettavasti siitä ei ole vielä tarkempia tietoja.

Lähde: Letsgodigital.org

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung