HuaweiYleinen

Tältäkö näyttää taittuvanäyttöinen Huawei Mate Xs 2? Epätarkat tuotekuvat saattavat paljastaa tutun muotoilun

Tältä saattaa näyttää Huawei Mate Xs 2.

Huawei vahvisti tällä viikolla, että yhtiö tulee julkaisemaan uuden taittuvanäyttöisen Mate Xs 2 -älypuhelimen kotimarkkinoillaan Kiinassa 28. huhtikuuta. Pian tämän tiedon vahvistamisen jälkeen kiinalaisessa Weibo-palvelussa alkoi leviämään epätarkkoja kuvia, joissa on esillä väitetysti Huawei Mate Xs 2.

Kuvat eivät ole tarkkoja, joten niiden luotettavuutta voidaan hieman epäillä. On myös mahdollista, että kuvat ovat oikeita ja niiden perusteella Huawei luottaa pitkälti samaan toteutukseen kuin Mate Xs -puhelimessa. Kuvat vahvistavat näytön taittuvan ulkopuolelta, eikä esimerkiksi Mate X2– tai Galaxy Z Fold 3 -puhelimien tapaisesti sisäpuolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotokuvissa Huawei Mate Xs on esillä kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, valkoinen sekä violetti. Puhelimen paksummassa kohdassa on tuttuun tapaan laitteen tärkeimmät komponentit ja siinä on myös kamerat esillä. Tietojen perusteella Huawei tulee luottamaan kolmoiskameraan, mikä koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 13 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta.

Kameroiden osalta merkittävin muutos on Leica-yhteistyön loppuminen. Huawei Mate Xs 2 voisi olla yksi harvoista Huawein lippulaivapuhelimista, joissa ei ole enää Leican kanssa kehitettyjä kameroita, sillä tietojen mukaan Leican ja Huawein yhteistyö on loppunut. Huawei Mate Xs 2:n yksi uudistuksista on myös kuvassa nähtävä etukameraa varten tehty reikä näytön oikeassa yläkulmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raporttien mukaan Huawei Mate Xs 2 olisi hieman ohuempi ja kevyempi kuin edeltäjänsä. Lisäksi akun on odotettu olevan 4500 milliampeerituntia ja sitä voitaisiin ladata 66 watin pikalatauksella. Aikaisemmin kiinalaiset sertifiointitietokannat ovat paljastaneet Huawein toistaiseksi julkaisemattoman PAL-AL00-mallikoodia kantavan puhelimen. Kyseisessä puhelimessa on HarmonyOS-käyttöjärjestelmä sekä Kirin 9000 4G -järjestelmäpiiri. Kyseessä saattaa olla pian julkaistava Mate Xs 2. Toistaiseksi mitään tarkempia tietoja puhelimesta ei ole kuultu.

Kovin kauaa virallisia tietoja ei kuitenkaan tarvitse enää odottaa, sillä julkaisu tapahtuu jo ensi viikolla. Todennäköisesti Huawei Mate Xs 2 tullaan julkaisemaan aluksi ainakin vain Kiinassa, mutta toki esimerkiksi Huawei P50 Pocket tuotiin myös globaalisti myyntiin hieman myöhemmin.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei