HonorYleinen

Tässä on 100 megapikselin kameralla varusteltu Honor X8a -älypuhelin – myös Honor Magic5 Lite sai vahvistuksen

Honor X8a

Honor on esitellyt valituilla globaaleilla markkinoilla hiljattain uudet Honor X7a– ja Honor X9a 5G -älypuhelimet, mutta lisää puhelimia on pian tulossa. Honor on vahvistanut julkaisevansa Kolumbian markkinoilla pian Honor X8a -älypuhelimen, mutta myös Honor Magic5 Liten. Honor X8a on paljastanut jo ennen varsinaista julkaisua jälleenmyyjän sivuilta.

Jälleenmyyjän julkaisemat kuvat paljastavat Honor X8a -puhelimen olevan muotoilultaan lähellä Honor X8 -puhelinta, mutta samalla myös eroavaisuuksia on havaittavissa. Puhelin julkaistaan kolmessa väriversiossa, jotka ovat sininen, hopea ja musta.

Muotoilun keskiössä ovat tasaiset kehykset ja tasaiset pinnat etu- ja takapuolilla. Takaosaan Honor on tuonut suuren neliömäisen kamera-alueen, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Kamera-alueen alapuolella on myös teksti ”100MP Ultra Camera”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen mukaan puhelimessa 100 megapikselin tasoinen pääkamera. Honor X8a tarjoaa myös 5 megapikselin ultralaajakulmakameran ja kolmannen kameran tarkkuus on 2 megapikseliä. Etukameran tarkkuus yltää 16 megapikseliin.

Näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytössä on 2388 x 1080 pikseliä. Muita tarkempia tietoja näytöstä ei ole kerrottu. Näytössä on yläosaan tehty etukameraa varten reikä. Näytön kehykset ovat myös melko kapeat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä järjestelmäpiiri, jossa on kahdeksan ydintä. Kaksi tehokasta ydintä toimivat 2 GHz:n tasolla ja kuusi muuta toimivat 1,8 GHz:n kellotaajuudella. Suoraan järjestelmäpiirin nimeä ei vahvisteta, mutta kyseessä voisi olla Helio G80 tai Helio G85. Joka tapauksessa kyseessä on 4G-järjestelmäpiiri. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua.

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 12, jonka päällä hyrrää Magic UI 6.1 -käyttöliittymä. Akun koko on 4500 milliampeerituntia ja sitä voidaan pikaladata USB-C-liittimen kautta. Puhelimessa on myös kerrottu olevan Dual-SIM-tuki sekä kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija. Kuvat paljastavat puhelimen yläreunassa olevan infrapunalähetin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor X8a tullaan julkistamaan Kolumbiassa pian ja myynnin kerrotaan alkavan helmikuussa. Jälleenmyyjä on listannut puhelimen hinnaksi 1 899 900 Kolumbian pesoa, joka vastaa 374 euroa.

Honor on vahvistanut Kolumbian markkinoille julkaistavan myöhemmin myös uusi Honor Magic5 Lite -puhelin, joka sijoittuu niin sanottuun ”Premium Lite” -kategoriaan. Honor Magic5 Liten tiedetään olevan sama puhelin kuin jo valituilla markkinoilla julkaistu Honor X9a 5G, johon voi tutustua tarkemmin aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Honor X8a jälleenmyyjän listaus, Facebook (Honor Colombia)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor